Pornind de la rețeta de pască fără aluat, o rețetă din 2017, am făcut o altă variantă de pască dacă e să-i spunem așa, dar eu am ales să-i spun cheesecake.
Este o rețetă de cheesecake super simplu de preparat și ideal pentru o gustare în miezul zilei.
Nu am multe de povestit, mai ales că am încărcat o rețetă similară așa cum spuneam mai sus, doar că la vremea aceea am scăpat 100 g zahăr în compoziție, iar de data aceasta l-am eliminat complet, nu am adăugat nici măcar îndulcitor, dar dacă doriți să folosiți ceva dulce puteți opta pentru un strop de miere sau îndulcitor gen stevia.
*Important de reținut! Ingredientele să fie la temperatura camerei.
Ingrediente:
- 500 g mascarpone
- 250 g ricotta
- 5 ouă
- 3 linguri făină (eu am folosit și făină de ovăz, merge doar cu albă)
- 80 ml smântână lichidă
- 3 linguri stafide sau merișoare
- bobițe de cacao (opțional)
- 1 linguriță extract de vanilie
Mod de preparare
Dacă aveți un mixer folosiți un mixer, dacă nu vreau să știți că eu am făcut rețeta amestecând rapid cu un tel, iar rezultatul a fost la fel de bun.
Am amestecat mascarpone împreună cu ricotta într-un bol, am adăugat vanilia și smântâna lichidă, apoi am adăugat câte un ou pe rând, amestecând bine după fiecare. La final am adăugat făina și merișoarele (eu am folosit merișoare) și am turnat compoziția într-o formă dreptunghiulară cu bază detașabilă. Merge și forma rontundă sau orice altă formă aveți prin casă.
Între timp cuptorul l-am preîncălzit la 150 de grade.
Am introdus tava în cuptor și am lăsat prăjitura pentru aproximativ 1 oră și 20 de minute.
Depinde mult de cuptor și de programul pe care le folosiți. În cazul în care prăjitura începe să se crape sau se colorează prea tare atunci temperatura cuptorului o vom scădea la 120 de grade.
Foarte important este ca prăjitura să fie lăsată în formă până când se răcește complet și apoi ținută pe timpul nopții în frigider. A doua zi se va tăia foarte bine.
Ca și opțiuni de topping sunt foarte, foarte multe, depinde de gustul fiecăruia.
Eu prefer fructele de pădure proaspete.
Merge cu o dulceață (fără zahăr adăugat, bineînțeles) sau un topping de ciocolată.
Am filmat această rețetă alături de Diana Mihăilă și vă invit să dați un CLICK AICI 🙂
Cu drag,
D
anatati
Scuze, deci cu făină de ovăz nu e recomandat şi trebuie doar albă?
danielaniculi
Merge cu faina de ovaz, faina integrala.
Dana
Cu făină de orez merge?
Rox
Ar merge si cu branza de vaci?
danielaniculi
Poti incerca, sigur, dar textura lor nu va fi aceeasi, parerea mea.
danielaniculi
Va schimba textura preparatului faina de orez, ba chiar si gustul
Roxana
Am incercat-o eu cu faina de orez. Peste am pus la final dulceata de smochine fara zahar. Este dementiala.
Multumim ptr.reteta
danielaniculi
Mmmm, ce minunatie ca acum stim ca merge si asa! Multumesc si eu pentru feedback