În urmă cu ceva timp am pregătit această variantă de brownie, vegană și fără zahăr adăugat, iar rezultatul a fost mult peste așteptări.
Nu este neapărat genul meu de desert, dar ai mei au fost super încântați. De ce spun că nu este genul meu de desert? Eliminarea zahărului din alimentație mi-a schimbat foarte mult gustul.
Unele mi se pare mult prea dulci pentru mine, dar pentru ai mei nu sunt deloc așa, ba din contra, sunt super încântați când fac deserturi în care folosesc mai multe curmale 🙂
Această brownie a ieșit într-adevăr delicioasă, iar cel mai mare avantaj este că nu poți mânca mai mult de o bucățică. Este foarte sățioasă spre deosebire de prăjiturile clasice.
Are nevoie de câteva ingrediente și mai puțin de 20 de minute de stat în cuptor, după cum urmează:
- 250 g curmale proaspete
- 60 ml apă
- 50 g cacao
- 100 g făină de cocos
- 250 ml lapte vegetal
- 1 linguriță praf de copt
- 1 lingură ulei de cocos
- 1 linguriță extract vanilie
- 2 linguri semințe de in (măcinate și amestecate cu 4 linguri de apă)
Mod de preparare:
Curmalele le-am amestecat în blender cu 60 ml apă până s-au transformat într-o pastă.
Am adăugat apoi restul ingredientelor și am bâzâit blenderul până când toate s-au omogenizat.
Compoziția formată am transferat-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. O tavă dreptunghiulară micută, nu va fi multă compoziție.
Tava am introdus-o în cuptorul preîncălzit la 185 de grade pentru 17 minute.
După ce s-a răcit am porționat-o și am păstrat-o la rece pentru câteva zile.
Simplu
Ciocolatos
Dulce, dar #fărăzahăradăugat
Rapid
Cu necesar minim de ingrediente și ustensile
Cu drag,
D
Lasă un răspuns