A început sezonul minunat în care putem încinge cuptoarele cât mai des și să ne bucurăm de aromele din colecția toamnă-iarnă. Scorțișoară, nucșoară, cardamom, ghimbir, de toate ne vom bucura în deserturi cât mai rapide și gustoase, dar ținând cont de principiile stilul de viață echilibrat și sănătos.
Ultima tavă cu cookies am scos-o din cuptor când eram în starea de urgență, adică prin martie-aprilie, era chiar și perioada când începusem să mă joc cu contul de youtube și la care sper sa revin cât mai repede.
Cookies cu dovleac cu am mai făcut până ieri, deși iubesc dovleacul! De la supă cremă, cheesecake, brioșe, pâine cu dovleac până la curry cu dovleac sau clasicul dovleac copt cu miere și nuci, îl iubesc și îl pot mânca în aproape orice combinație.
Nu știu cum de cookies este prima oară când fac, dar nici nu mai contează, acum tot ce sper este să vă bucurați și voi de această rețetă și să vă placă la fel de mult.
Aromate, pufoase la interior, condimentate atât cât trebuie, dar mai ales foarte sățioase. Exact așa sunt fursecurile de astăzi. Perfecte pentru o gustare nutritivă la birou sau la școală!
La capitolul ingrediente nu avem o listă interminabilă, ceea ce este și mai bine.
Ingrediente:
- 200 g ovăz mărunțit
- 2 banane mari (cântărite au avut aproximativ 300 de grame)
- 300 g piure de dovleac
- 1 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță ghimbir pudră
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 50 g unt
- 0 mână nucă zdrobită
- bobițe de cacao sau bucăți de cioclată neagră
Mod de preparare:
Pentru această rețetă eu am folosit un robot de bucătărie care are accesoriu special pentru frământare, dar puteți amesteca ingredientele și cu o spatulă în lipsa unui astfel de aparat.
Am amestecat pentru început ovazul cu banana pasată cu furculița, scorțișoara, untul, bicarbonatul de sodiu și ghimbirul.
După ce am amestecat ingredientele am încorporat piureul de dovleac, nuca romnească și bobițele de cacao.
Am lăsat amestecul pentru 5-1 minute deoparte. În acest timp compoziția devine mai legată. În funție de tipul de ovăz folosit este posibil să mai fie nevoie de 1-2 lingurițe.
În orice caz nu iese ca un aluat compoziția. Va fi o compoziție pe care o vei transfera cu lingurița în tava de copt.
Am copt fursecurile pentru 25 de minute la 180 de grade, funcția pentru prăjituri.
Minunății rapide și fără zahăr!
Cu drag,
D
Ana
Buna ! Urmaresc blogul tau, mi se pare dragut si inspirat. Intrebarea mea e, ce inseamna piure de dovleac ? Dovleacul crud maruntit la robot, care nu iese chiar fin , sau dovleac fiert facut piure ?
danielaniculi
Buna si multumesc! Piure de dovleac inseamna dovleac fiert, scurs de lichid si bagat la blender 🙂
Dori
Chiar cred că încerc deseară reteta.(cautam oricum rețete pentru dovleac,că e sezonul)
danielaniculi
ASTEPT VESTI!! yummmmm