Zilele trecute am pregătit o prăjitură din categoria prăjiturilor pe care le fac cel mai des și au cel mai mare succes. O prăjitură fără făină, evident și fără zahăr adăugat, un desert foarte sățios pentru a putea fi servit la gustare și fără sentimente de vinovăție, fără ingrediente care să faca haos în organism și să declanșăm dorița de a mânca mai mult și mai mult.
Genul acesta de prăjituri oferă sațietate, oferind corpului nutrienți de calitate și eliberearea energiei treptate, ceea ce este un real câștig. Tu nu mai cauți să mănânci încă o porție, deși te-ai bucurat de ceva dulce.
Al doilea aspect foarte important la această prăjitură este că nu există tehnici speciale, toate ingredientele se amestecă într-un bol, apoi se mută compoziția într-un vas pentru cuptor și asta este tot.
La capitolul ingrediente nu folosim 100 și nici nu le împărțim în 7 recipiente. Nu ai nevoie decât de un cântar, dar și dacă nu ai unul te asigur că îți poți da seama vizual dacă mai este nevoie de ceva.
Acum la prăjiturit cu voi 🙂 că eu am prăjiturit deja!
Ingrediente:
- 3 ouă
- 2 banane moi (cât mai ofilite, e un moment bun să le salvezi de la coșul de gunoi)
- 150 ml lapte vegetal
- 120 g fulgi de ovăz (varinta mărunțită folosesc eu)
- 170 g iaurt grecesc
- 1 lingură miere de albine
- 12-14 prune
- scorțișoară după gust
Mod de preparare:
Cum spuneam mai sus nu va necesita multă bătaie de cap. Într-un bol am bătut cele 3 ouă cu un tel, apoi am adăugat bananele pasate cu furculița, am completat cu laptele vegetal, mierea și iaurtul grecesc, la final am integrat fulgii de ovăz și scorțișoara. Am lăsat bolul deoparte pentru aproximativ 10 minute.
În acest timp fulgii de ovăz încep să absoarbă lichidul și ne vom da seama de consistența finala dacă mai are nevoie de lichid sau de câțiva fulgi.
Cam aceasta este compoziția!
Am transferat compoziția într-o formă rotundă din silicon și am adăugat prunele feliate deasupra. Compoziția nu trebuie să permită scufundarea prunelor. La final vom avea un fel de oatmeal la cuptor 🙂
Am copt pentru 35 de minute la 180 de grade.
Am feliat prăjitura după ce a stat cam 30 de minute la temperatura camerei, deși cu greu m-am abținut!
Caut tot timpul să le ofer alor mei și mie 🙂 combinații delicioase și nutritive, tocmai de accea încerc tot timpul combinații interesante de ingrediente și arome.
Sper să îți placă această prăjitură și să descoperi încă o rețetă gustoasă fără zahăr adăugat!
Cu drag,
D
Cristina Butunoi
Cu ce se poate inlocui iaurtul?
danielaniculi
Daca exista intoleranta la lactoza cu un alt produs din gama vegana (iaurt vegan de exemplu)
Ani
Am folosit visine in loc de prune(aveam prune dar nu erau dulci) . A iesit foarte buna!
danielaniculi
Ce bine suna varianta cu visine!! Yummm! Ma bucur tare mult