Așa de tare îmi place să mai născocesc câte o combinație din care familia și prietenii să nu ghicească mare lucru, dar să le placă pentru ca mai apoi eu să scriu rețeta pe blog și să vă bucurați și voi de aceste idei.
Sfecla roșie, elementul surpriză din această prăjitură sau cum să te bucuri de și mai multe legume introduse în alimentație.
Nu e un secret folosirea sfeclei în diverse preparate, iar în deserturi chiar mi se pare absolut genială.
Am folosit sfeclă fiartă în prealabil, nu am încercat altfel, dar este atât de simplă rețeta încât abia aștept vești din partea voastră.
Ingrediente:
- 300 g sfeclă roșie fiartă
- 2 banane
- 3 ouă
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 100 g făină integrală
- 50 g pudră de cacao
- zmeură congelată
- 2 linguri gem de prune fără zahăr
Mod de preparare:
Am folosit un blender pentru ceastă rețetă. Un blender în care am adăugat sfecla fiartă și tăiată în cuburi, ouăle, bananele rupte, scorțișoara, cacao și gemul.
Am pornit blenderul și l-am lăsat să-și facă treaba până când toate ingredientele au devenit o pastă.
Am turnat amestecul peste făina integrală și am amestecat cu un tel.
Am turnat compoziția într-o tavă dreptunghiulară tapetată, cu hârtie de cop apoi am presărat zmeură congelată și bobițe de cacao dacă aveți și doriți să le folosiți.
Tava a intrat în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 35 de minute.
Pentru noi a fost o super gustare și o alegere consistentă pentru pachetul de birou al Domnului B. Am pregătit rețeta în aceeași zi cu bomboanele stil ferrero rocher, iar pentru el brownie a fost atracția.
Deci depinde de gustul fiecăruia!
Cu drag,
D
Oana
Se poate folosi faina de naut in locul celei integrale?
danielaniculi
Eu asa zic. Merge si as folosi, eu am vrut sa prezint si optiune mai la indemana si pentru cei care abia se initiaza in acest proces de alimentatie echilibrata 🙂
Anonim
Foarte gustoasa! Eu am inlocuit gemul cu miere dar chiar si asa cred ca e aproape de ce trebuia sa fie ca si gust. Au mancat bunici, parinti si copii Multumim!
danielaniculi
Suuuper!! Cand aud ca au mancat si copii nu pot decat sa fiu cea mai fericita!! Iti multumesc pentru ca ai impartasit cu mine aceasta bucurie
Miruna N
Am folosit faina de naut si de ovaz (50/50) si magiun de prune in loc de gem. Din pacate, gustul nu este unul placut, se simte sfecla si nu e suficient de dulce, chiar cam amarui (nu compar cu deserturile conventionale, am incercat, de exemplu, banana bread cu morcovi si faina de cocos si a iesit super gustos). Aveam mari sperante pentru ca imi plac foarte mult brownies. Cum as putea imbunatati gustul?
danielaniculi
Buna! Cu un topping de ciocolata fara zahar merge 🙂
Dascălu Teodora
Ests a doua oara când o fac și este pur și simplu un deliciu! O mănâncă și copii!
danielaniculi
Ce bucurie ❤️