
Nu îmi explic de ce, dar în ultimul an cred că am mai copt o singură tură de brioșe. Poate pentru că oricum niciodată nu am fost mare amatoare. Poate pentru că plec de la ideea de brioșe, iar pe parcurs ma răzgândesc și torn toată compoziția într-o formă pentru pandișpan.
Pandișpanul nu se usucă atât de repede cum se întâmplă în cazul brioșelor, dar oricum astăzi mi-am propus să vă povestesc despre această rețetă vegană, în niciun caz să vă conving că puteți transforma aceeași rețetă și într-un pandișpan vegan. Dar dacă faceți această modificare să îmi dați de veste, vă rog.
Rețeta de brioșe vegane face parte dintr-un meniu de post pentru o săptămână, un meniu despre care cu siguranță vă voi povesti într-un articol separat.
Deocamdată să ne concentrăm pe această rețetă.
Ingrediente:
- 180 g făină integrală
- 80 ml zeamă din conserva de năut
- 1 lingură cacao
- 100 g făină de migdale
- 300 ml lapte de cocos
Pentru crema ciocolatoasă:
- 200 g năut fiert
- 2 linguri unt de alune de pădure
- 2 linguri cacao
- 2 curmale medjool (chiar și 3 dacă îți dorești mai dulce de atât)
- 1 lingură miere de albine
Mod de preparare brioșe:
Zeama de la năut am amestecat-o într-un robot de bucătărie împreună cu 1 lingură amidon de porumb. După ce amestecul s-a transformat într-o spumă ca de bezea (însă nu la fel de consistentă) am adăugat restul ingredientelor.
Am distribuit compoziția în forme de silicon și le-am copt pentru 25 de minute la 170 de grade.
Pentru crema ciocolatoasă, am amestecat boabele de năut cu restul ingredientelor până la consistența unei creme.
Atât de simplu!
La mine în familie au foste savurate și apreciate, desigur că depinde de gustul fiecaăruia. Aceste deserturi sunt diferite atât la gust, cât și la textura, ține doar de obișnuință până vor fi tolerate de către persoanele obișnuite cu dulciuri tradiționale.
Pentru mine aceste deserturi vin cu un pachet de nutrienți și sunt extraordinar de sățioase.
Dă-mi de veste dacă încerci rețeta 🙂


Cu drag,
D
Buna ,in loc de faina integrala se poate pune ovaz macinat? Mulțumesc
Sigur. Poti incerca sa adaptezi si dupa alte retete de pe blog care contin faina de ovaz, as mai adauga banana pasata in acest caz
Arata foarte bine!! Vineri sigur le fac si eu! Dar as putea inlocui faina cu una de banane!?
Bunaaa!! Cum ai procedat pana la urma? Eu nu am folosit pana acum faina de banane, chiar sunt curioasa ce a iesit 🙂