CAPRESE CU PIERSICI
Vă povesteam în ultima rețetă de salată încărcată pe blog, adică cea de andive cu brânză la grill, că ușor ajunsă la limită cu salata grecească pe vara lui 2021, am poftă de experimentat tot felul de alte salate și combinații. Așa că pe măsură ce testez și sunt mulțumită de rezultat, iată-le că apar și aici.
Pornind de la minunata salată caprese pe care nu ai cum să nu o îndrăgești, am adus o mică schimbare, dar care a modificat complet ideea de caprese.
Noi am servit-o ca aperitiv înainte de felul principal de la cină, dar cu siguranță o voi reține pentru mese festive. Eu tot sper că nu mai e mult și trece pandemia și o să reluam întâlnirile tot mai dese și cu multă lume în jurul mesei. Până atunci îmi fac material de meniu 🙂
Povestim rapid despre salată pentru că nu e mare bătaie de cap.
Cum am procedat:
Am feliat o piersică și jumătate, cealaltă jumătate a dispărut, a fost sustrasă. Adică se pot folosi două piersici întregi.
Într-o tigaie am adăugat o bucată mică de unt (10-15 grame) și feliile de piersică pe care le-am gătit aproximativ 2 minute. Nu trebuie ținute mult, nu vrem să se înmoaie.
Am transferat din tigaie într-o farfurie, apoi am adăugat roșii cherry tăiate pe jumătate, pot fi folosite sortimente mai colorate, bile de mozzarella, frunze de busuioc și muguri de pin.
Am stropit cu ulei de măsline și puțină cremă balsamică (opțional).
Pe noi ne-a încântat foarte mult combinația de arome, sper să fie la fel și pentru voi.
Aștept cu inters un feedback.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns