Una dintre cele mai bune metode de a salva anumite legume este prin a le transforma într-o supă bogată în vitamine sau o garnitură aromată.
De această dată am ales să pregătesc o garnitură pentru fritpura din planul alimentar stabilit pentru săptămâna în curs.
Despre tava cu legume am mai scris și cu altă ocazie pe blog, dar am să vă las link mai jos, acum să ne concentrăm pe aceste legume salvate astăzi.
Ingrediente:
- 2 cartofi
- 1 dovlecel
- 2 morcovi
- 1 bucată dovleac
- 2 cepe roșii
Condimente:
- 1/2 linguriță turmeric
- 1 linguriță paprika afumată
- sare
- oregano
Mod de preparare
Legumele le-am tăiat în cuburi și le-am transferat în tava de cuptor. Am amestecat condimentele și le-am presărat peste legume. Am stropit cu ulei de măsline și cu ambele mâini am amestecat pentru a se distribui aromele în mod egal.
Tava am introdus-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și am lăsat legumele pentru aproximativ 35 de minute: Timpul poate varia în funcție de dimensiunea legumelor, de aceea ideal este să fie cât de cât egale. La jumătatea timpului am amestecat cu o spatulă.
Legumele le-am folosit ca și garnitură pentru o un mușchi de porc la grill, iar pe deasupra am presărat încă o doză de arome din mixul de nuci și semințe pe nume dukkah.
Pentru dukkah am amestecat într-o tigaie muguri de pin, câteva migdale, susan, coriandru, fistic, chimen și fulgi de sare.
Le-am prăjit 3-4 minute apoi am mărunșit amestecul într-un robot de bucătărie. Este o explozie de arome ideală pentru aproape orice preparat sărat, iar în contextul acestor legume a fost cel puțin minunat.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns