Cum să integrezi andivele într-o salată rapidă?
Poate că ești în căutarea unei rețete pentru o masă festivă. Poate ai cumpărat andive și cauți o rețetă prin care să le introduci în meniu fără să îți fie teamă că le-ai cumpărat degeaba.
Poate, ca și mine, vrei să mai încerci și alte salate după o vară întreagă în care salata grecească a fost nelipsită din meniu.
Eu am descoperit andivele la cursul de tehnician nutriționist. Nu știu de ce aveam o reținere de fiecare dată când le vedeam. După ce le-am degustat la curs, în modulul de gastrotehnie, vreau să vă zic că în drumul meu spre casă m-am oprit la cumpărături pentru că voiam să-l suprind și pe Domnul B.
Nu mă întrebați de ce, în continuare, cumpăr andive atât de rar! Nu știu nici eu, dar cred că după rețeta asta o să le trec mai des pe lista de cumpărături.
Mă găsesc într-o perioadă în care vreau să testez tot felul de alte combinații, iar aceasta este una dintre ele, chiar un succes. Sunt curioasă dacă și pentru voi o să fie la fel.
Să vă fac povestea, foarte scurtă, pentru că nu sunt prea multe de spus.
Mod de preparare:
Am spălat andivele și am separat frunzele albe și frumoase.
Să spunem că jumătate din frunze le-am tăiat în 3, pe restul le-am lăsat întregi. Le puteți tăia pe toate, mie una mi-au plăcut mai mult așa ca și aranjament în farfurie. Măcar câteva să rămână în toată splendoarea lor.
Am feliat 1/2 măr, subțire. Am combinat andivele cu mărul într-o farfurie și am stropit cu zeamă de lămâie.
Am adăugat 2 linguri de porumb, de la conservă (fără zahăr adăugat) și ceva rodie. Atât pentru culoare, cât și pentru gustul ce va completa perfect farfuria.
Busuiocul nu are cum să lipsească. Aroma lui este esențială pentru această salată. Și nu cred că spun asta doar pentru că noi îl iubim.
Într-o tigaie de tip grill am aruncat ceva brânză. Eu am folosit saganaki, un sortiment grecesc, nu aveam halloumi, dar cu siguranță aș fi ales-o. Deși nu sunt convinsă dacă nu cumva un sortiment precum gorgonzola ar fi mers mai bine. Desigur, e o chestiune legată de gusturi până la urmă.
Ce nu vedeți la poză, pentru că am uitat să adaug. Nucă, nuca românească face casă bună cu restul ingredientelor. Important să fie hidratată în prealabil.
Într-un castron am amestecat puțin ulei de măsline cu zeama de la 1/2 portocală. Am stropit salata și ne-am apucat de degustat imediat.
S-a votat că ne place și mai ”facem” 🙂
Ce spui? Te încântă?
Cu drag,
D
Alina
Si eu combin andivele cu mere, asezonate cu maioneza si nuci 🙂 o nebunie
Sorina Marulis
Saganaki nu este un sortiment de branza grecesc ci un mod de a prepara feta cu rosii,ceapa,usturoi,cimbru,ulei de masline,sare,piper si eventual se adauga si creveti decorticati si atunci nu se numeste simplu saganaki ci creveti saganaki.Deci in reteta de mai sus daca nu se poate procura halumi (din Cipru) se poate folosi feta.
danielaniculi
Saganaki este un fel de mancare pe care il prepar si eu, un preparat pe care il ador. Dar exista si un sortiment de branza. Eu am cumparat din lidl. Puteti cauta sortimentul si il veti gasi si pe internet 🙂
danielaniculi
YUM YUM!