În perioada Sărbătorilor de iarnă am pregătit foarte multe rețete, însă cum timpul a zburat nu am reușit să le încarc decât pe pagina de Instagram, acolo unde le puteți vedea în variantele video, accesând acest LINK.
Dacă în urma cu câțiva ani spuneam că eu nu vreau să fac rețete video, iată că sunt în punctul în care reușesc să filmez majoritatea rețetelor, dar le las și aici în forma scrisă pentru că știu că mulți preferă rețetele explicate astfel.
Recunosc că și mie îmi place să urmaresc rețete scrise, de aceea în continuare scot cărțile de bucate adunate de-a lungul timpului atunci când vreau să mă inspir în liniște.
Rețeta saleurilor este una foarte simplă, și deși eu nu am reușit să gust din ele (pentru că eram în post) am primit feedback de la cei mai pretențioși, iar după cât de repede s-au epuizat am înțeles cât de bune au fost.
Pe Instagram am început și o serie de postari zilnice, și m-aș bucura să îmi reușeasca timp de 366 de zile sa fac câte o postare. Așa că vă aștep și acolo cu inspirație (rețete, gânduri, locuri etc)
Hai să ne apucăm de treabă și să facem niște porții de saleuri delicioase.
Ingrediente:
- 1 pachet aluat de foietaj (800 grame)
- 50 g unt topit
- 1 legatură pătrunjel
- 4 căței de usturoi
- 100 g (mozzarella, cheddar, cașcaval etc) ce doriți.
- 1 ou bătut
Cum am procedat:
- Am presărat făina pe blatul de lucru și am întins 1 bucată de foietaj.
- Am uns foitejul cu untul topit pe care l-am amestecat cu usturoi și pătrunjel, apoi am presărat amestecul de brânzeturi și am acoperit cu cealaltă bucată de foitej din pachet.
- Am tăiat dreptunghiul pe jumătate cu un feliator de pizza (puteți folosi un cuțit care taie foarte bine).
- Apoi am feliat în fâșii pe care le-am răsucit ținând din ambele capete. Se vede bine în video acest pas din rețetă.
- Am transferat saleurile într-o tavă si le-am mai lăsat în frigider pentru 30 minute.
- Înainte de a scoate saleurile, am preîncălzit airfryer-ul pentru 5 minute, folosind programul cu ventilație. Eu am folosit un airfryer pentru rețeta aceasta. Vă las detalii despre el mai jos.
- Am uns saleurile cu ou bătut și le-am introdus în airfryer pentru 12 minute.
- E super important să nu deschideți ușa, așa că m-a ajutat enorm să am geam și să văd când s-au rumenit îndeajuns ca să le scot.
Cine nu doreșste să iși bată capul cu saleuri, merge de minune să folosiți și varinanta mega rapidă cu baghetă, crestată, unsă cu unt, usturoi și patrunjel + mozzarella, și rumenită pentru 5 minute folosind programul toast.
Modelul de airfryer este de la cuisinart, este foarte încăpător și super ușor de folosit. Dacă aveți întrebări, mi le puteți lăsa în comentarii 🙂
Spor la saleruri și aștept feedback despre rețetă!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns