
”DROB” VEGETARIAN DE CIUPERCI
În calitate de mare iubitoare de drob, îndrăznesc să spun că această rețetă este o adevărată surpriză, poate una dintre puținele variante, încercate până acum, care se apropie cel mai mult de gustul de drob clasic. Am experimentat și alte variante, dar am să vă las link la finalul rețete.
Despre drobul de ciuperci pe care îl pregătim astăzi pot să spun că este cel mai ușor, cu un minim de ingrediente și fără tehnici complicate.
Știi că ai făcut o treabă bună atunci când preparatul ajunge în farfuria carnivorului, iar acesta nu se oprește din a aprecia savoarea regăsită într-un preparat pe care nu l-ar alege în mod normal.
Știu că sunt multe persoane care nu mănâncă drob în mod normal, iar această rețetă poate înlocui, cu succes, un preparat tradițional.
Hai să ne apucăm de treabă.
Ingrediente:
- 500 g ciuperci pleurotus
- 300 grame ciuperci champignon (brune am folosit eu)
- 2 morcovi (dați pe răzătoarea mare)
- 1 legătură usturoi verde (4 fire)
- 2 legături ceapă verde (7-8 fire)
- 2 legături de mărar (generoase să fie)
- 2 legături pătrunjel (dacă legătura are 3 fire, atunci putem spune chiar 5 legături de pătrunjel, adică o cantitate mai generoasă)
- 3-4 linguri de făină (am folosit o variantă Bio de la Lidl România)
- 3 ouă
- sare
Mod de preparare:
Am început cu ciupercile pe care le-am spălat bine, apoi le-am lăsat la scurs într-o sită. Le-am tamponat cu prosoape de bucătărie, apoi le-am feliat și tocat mărunt.
Morcovii i-am dat pe răzătoare, iar ceapa împreună cu usturoiul verde le-am tocat mărunt.
Într-o tigaie am pus 2 linguri ulei de măsline, apoi am adăugat morcovii, ceapa și usturoiul. Le-am ținut la o temperatură medie 2 minute, apoi am adăugat ciupercile tocate și 1/2 linguriță de sare (trebuie avut grijă cât de tare sărează sarea, pentru că am avut și surprize să pun și să nu săreze deloc)
Am lăsat amestecul pe plită la o temperatură medie, până când s-a evaporat apa lăsată de ciuperci, iar acestea s-au înmuiat, aproximativ 10 minute. Am transferat compoziția într-o tavă perforată pentru a elimina excesul de lichid. Puteți folosi o sită, este la fel de utilă.
După ce s-a răcit amestecul, l-am transferat într-un castron unde am adăugat gălbenușurile și verdeața tocată mărunt. Am integrat și făina, apoi albușurile bătute spumă cu un praf de sare, iar amestecul final l-am transferat într-o formă de chec. Când am adăgat albușurile, am amestecat cu o spatulă.
Am introdus tava în cuptorul încins la 180 de grade, unde a stat pentru 45 de minute.
După ce acesta se răcește complet, poate fi scos din formă și feliat.
Un deliciu și o încântare!
Abia aștept vești de la voi după ce veți încera rețeta.
Nici nu mai zic cât este de nutritiv, excelent și pentru caserola de prânz alături de o salată de crudități.





Aici vă las și varianta de drob de linte, dar și un chec cu ciuperci fără gluten:
Cu drag,
D
Lasă un răspuns