CIUPERCI UMPLUTE CU SPANAC
O altă rețetă din propunerile pentru un meniu de Paște echilibrat, este și această combinație de ciuperci umplute cu spanac și parmezan. O rețetă extrem de gustoasă, ce poate fi pregătită și servită ca aperitiv în loc de alte preparate mai sofisticate, mai mult decât atât, este o alegere perfectă pentru persoanele care nu mănâncă carne.
Pot fi servite alături de o minunată salată de sezon, adică o delicioasă salată verde cu ridichi, mărar și ceapă verde. Eu nu am limită când vine vorba de salata verde, mai ales în zilele de Paște. Echilibrează excelent mesele, este gustoasă și aromată. Cu atât mai mult pentru persoanele care au ținut post, este imperios necesar să aducă multe alimente verzi în meniul de Paște, și să acorde și mai multă atenție combinării alimentelor.
În categoria dedicată planificării alimentare, va urma o nouă propunere de meniu pentru Sărbătorile Pascale, însă acolo sunt publicate și din anii anteriori idei de meniuri echilibrate și gustoase.
Nu este prima dată când spun că ador ciupercile, e drept că multă vreme nu le-am tolerat, însă se pare că am început să ne împrietenim, aspect care mă bucură. Este minunat să mănânci ceva ce îți place fără să resimți diverse neplăceri.
Să ne apucăm de treabă și să pregătim o porție de ciuperci umplute cu spanac.
Ingrediente:
- 11-12 ciuperci brune mari
- 20-30 grame un (eu am folosit untul cu sare de la Lidl – gama Deluxe)
- 2 cepe albe mici (puteți folosi 1 ceapă mai mare)
- două mâini generoase de spanac (sau o pungă de baby spanac. Eu am folosit spanac frunze mari pentru că e sezon)
- parmezan
Mod de preparare:
Am spălat ciupercile, doar le-am spălat bine și nu le-am curățat. Apoi le-am lăsat într-o sită să se usuce mai bine, dar am îndepărtat codițele pe care le-am tocat mărunt.
Cât au stat ciupercile în sită, am pregătit umplutura.
Într-o tigaie am adăugat untul, apoi ceapa tocată mărunt și codițele de la ciuperci. Am lăsat tigaia pe foc pentru 2-3 minute, apoi am adăugat spanacul spălat și scurs bine de apă.
Am lăsat totul pe foc până când s-a evaporat apa, pentru a nu avea exces de lichid.
Pentru a găti ciupercile eu am folosit o tavă perforata. A mea a venit la pachet cu cuptorul, însă se găsesc de cumpărat și chiar vă recomand pentru că sunt multe situații în care am descoperit cât de utilă este.
Pentru rețeta de ciuperci, a ajutat extrem de mult ca acestea să își păstreze textura, însă puteți folosi o tavă normală cu mențiunea că este posibil ca la final să nu aveți rezultatul din fotografiile de mai jos.
Am transferat umpluta în ciuperci, am ras puțin parmezan pe deasupra și am introdus tava în cuptorul încins la 185 de grade pentru aproximativ 20 de minute.
Am scos tava și am mai adăugat puțin parmezan pe deasupra.
Un deliciu pe care sper să îl pregătiți de câte ori vă doriți o masă nutritivă, cu minim de efort 🙂
Vă las mai jos și restul articolelor dedicate meniului de Paște:
Cu drag,
D
Lasă un răspuns