
Una dintre provocările primite de la comunitatea viața fără diete, viața #fărăzahăradăugat, pentru masa de Paște, a fost să pregătesc un drob inedit.
Singurul drob inedit care mi-a venit în minte a fost unul de linte verde, iar după rezultatul final vă spun sincer că nici măcar eu nu mă așteptam la un asemenea gust!
Mi se pare uluitor cât de simplu poți obține preparate delicioase. Dacă ar fi să mă gândesc la drobul tradițional și câtă muncă necesită, votez de 1000 de ori acest drob mai ales pentru persoanele care nu au cine știe ce experiență în bucătărie.
Hai să trecem prin rețetă, iar la final să îmi povestiți rezultatul vostru!
Ingrediente:
- 120 g linte verde (înainte de fierbere este acest gramaj, după fierbere avem undeva la 250 de grame)
- 200 g nucă românească
- 2 cartofi dulci (mărime mică)
- 300-350 g ciuperci champignon albe
- 1 linguriță oregano
- 2 linguri sos tomat
- 2 lingurițe sos de soia (nu e obligatoriu, dar va colora și va aromatiza plăcut ciupercile)
- 1 linguriță boia dulce/ iute (după preferință)
- sare
- 6 ouă
Mod de preparare:
Am început cu lintea pe care am fiert-o pentru 30 de minute, apoi am lăsat-o într-o sită la scurs.
Între timp, am feliat ciupercile și le-am tras la tigaie. Ciupercile nu trebuie să băltească în lichid, trebuie să fie ușor caramelizate.
Într-un blender am mărunțit nuca și am lăsat-o acolo până când restul ingredientelor au fost gata.
Cartoful dulce l-am feliat subțire și l-am stropit cu 1 lingură de ulei de măsline. Am găti cartoful în tigaie, acoperită cu un capac, pentru a se pătrunde mai repde. Important este să fie pătruns ușor cu vârful cuțitului.
Am adăugat cartoful și ciupercile peste nucă, apoi jumătate din cantitatea de linte. Am mixat din nou toate ingredientele, nu foarte mult, nu trebuie să iasă o pastă.
Am păstrat jumătate din cantitatea de linte pentru a arăta mai frumos la interior. Puteți mixa toată cantitatea.
Am răsturnat amestecul într-un castron, am adăugat oregano, boia, sare și pasta de tomate.
Am adăugat cele 6 ouă și am amestecat compoțizia cu o spatulă.
Am preîncălzit cuptorul la 175 de grade și am tapetat o tavă de chec cu hârtie de copt.
Am turnat compoziția în forma pregătită și am uns cu 2 linguri de pastă de tomate. Pentru o aromă mai intensă am mai presărat puțină boia. Iute în cazul nostru.
Am lăsat drobul la cuptor pentru 40 de minute!









Cu siguranță voi repeta rețeta și cu altă ocazie. De mult nu am mai mâncat un preparat atât de aromat și super gustos!
Aromele, textura, totul îmi place la el. Mai ales versatilitatea. Îl văd alături de o salată într-o caserolă de prânz pentru la birou. Îl văd la fel de potrivit la micul dejun 🙂
Cu drag,
D
Abia aștept sa l fac și eu! Probabil imediat după Paste, l as fi făcut și acum, dar chiar cu toată izolarea, nu am timp (din cauza unui bebe de 1 an și 8 luni deeeeosebit de energic)!
Multumesc, draga Daniela, pentru rețeta!❤️
Cat ma bucur ca te tenteaza aceasta reteta! Abia astept sa imi spui cum a iesit! Bucura-te de bebe mai mult decat orice si sa fiti bine❤️ Sarbatori in liniste
Oare merge si cu migdale in loc de nuci?
Ar schimba putin gustul, dar in bine ma gandesc 🙂
Iti multumesc tare pentru raspuns 😀
sunt surprinsa ca nu ai folosit ceapa verde, usturoi verde, marar – ca la drobul din organe , ma gandesc ca aceste verdeturi dau gustul clasic de drob, nu ?
Aveam verdeturile pregatite pentru drobul clasic si nu le-am folosit. Reteta mi se pare minunata asa cum este ea, voi folosi verdeata la urmatoarea incercare 🙂