ÎNGHEȚATĂ CIOCOLATOASĂ FĂRĂ ZAHĂR
De când duc un stil de viață fără zahăr adăugat am testat diverse rețete de deserturi pentru a încerca să îi demonstrez și Alexiei că și deserturile fără zahăr sunt foarte gustoase.
Cu unele rețete am reușit, cu altele mai puțin sau deloc, dar reușesc de fiecare dată când spun cu ciocolată.
Ale:Cu ce este această înghețată, mami?
Eu:Cu ciocolată, Alexia, nu se vede după culoare? 🙂
Ale:Da-mi să gust. Mmmmm, hai fugi de aici că o mănânc pe toată…
Eii, aici e iar partea mișto la aceste deserturi, că sunt super gustoase, însă prin lipsa zahărului nu vei transmite semnale creierașului ca să ceară mai mult. Îți satisfac nevoia de dulce fiind foarte sățioase.
Eu am folosit cartoful dulce ca ingredient de bază, iar restul ingredientelor au fost de completare.
Sunt convinsă că o înghețată de casă reușită și perfectă este atunci când folosești o mașină de înghețată, eu încă nu am, dar m-am enervat și mi-am comandat una, așa că sigur voi mai pregăti sortimente noi de înghețată în acest sezon, la fel de inedite, la fel de fără zahăr sau îndulcitori!
Dacă ai încercat budinca de cartof dulce ,înseamnă că știi deja că acesta este un super ingredient atunci când vorbim de deserturi.
Înghețata de cartof dulce a ieșit super cremoasă și nutritivă datorită beneficiilor pe care le are cartoful dulce, dar și prin adăugarea nucilor caju.
Note:
- Pentru gătirea cartofului dulce am folosit un sistem de gătire la abur, însă cred că rămâne la fel de gustos și dacă este gătit la cuptor.
- Pentru că nu am folosit o mașină de înghețată, am amestecat din 30 în 30 de minute compoziția ținută la congelator, pentru a sparge cristalele de gheață.
- nucile caju se hidratează pe timpul nopții într-un bol cu apă
- pentru a fi mai aproape de ideea de înghețată, am servit-o cu FINN CRISP Multicereale, o idee super crocantă și gustoaă care va da un plus de savoare
Ingrediente:
- 75 g caju hidratat
- 250 g cartof dulce
- 3 linguri cacao pudră
- 1 linguriță ulei de cocos
- 200 ml lapte de cocos la conservă (full fat)
- 1 banană bine coaptă
- Felii crocante FINN CRISP Multicereale
- opțional 1 linguriță îndulcitor natural stevia (pentru cine dorește, eu nu am folosit pentru că am adăugat 1 banană)
Mod de preparare:
Pentru început am hidratat nucile caju pentru câteva ore și am gătit cartoful dulce la abur. Coacerea lui în cuptor este o variantă la fel de potrivită.
Când nucile au fost hidratate le-am transferat în blender și am adăugat laptele de cocos după care am pulsat la viteză mare până când nucile au prins textura unei creme.
Am adăugat restul ingredientelor, mai puțin feliile de finn crisp, și am continuat să pulsez până când compoziția mea a fost una super cremoasă.
Amestecul l-am transferat într-un recipient ce poate fi ținut la congelator. Am amestecat compoziția din 30 în 30 de minute pentru 3 ore, dar nu am lăsat compoziția să devină foarte tare.
Cu siguranță o mașină de înghețată face diferența!
Am savurat fiecare linguriță, cu atât mai mult pentru că pofteam la o înghețată bună, de aceea am adăugat și felii de finn crisp pentru a fi mai aproape de ideea de „înghețată la cornet”.
Un altfel de cornet, o altfel de înghețată, ambele în stilul food for your soul.
Cu drag,
D
Alina
Buna!
ce lapte de cocos folosesti? ca cele din comert au si chestii care nu imi plac prin ele 🙁
danielaniculi
La auchan la raionul bio o sa gasesti o conserva f ok de lapte de cocos. Cu verde si galben este, mie acela imi place 🙂
Alina
Multumesc dar din pacate eu la Auchan nu ajung niciodată pentru ca stau si lucrez in cealalta parte a orașului. Voi cauta ceva similar si te tin la curent
danielaniculi
Gasesti variante ok si in Mega Image sau pe online la republicabio.ro
Cristina
Mulțumesc pentru rețetă! Super idee! Ce masina de înghețată ai comandat?
danielaniculi
Buna! Sa stii ca am renuntat la idee. Am incercat o varianta de masina in care trebuia sa mentin cuva in congelator. Probabil voi cauta o masina mai mare dupa ce ne mutam la casa sa am spatiu de depozitare mai generos :))