Încă puțin și vara se încheie, dar încă mai e timp pentru a încerca câteva rețete minunate cu ingrediente de sezon!
Iată că mai sunt doar câteva zile până la finalul verii. Mai cu un cod roșu de caniculă, mai cu o furtunică, o vacanță, o plimbare, a trecut și vara anului 2017. Vara este cel mai generos sezon în ceea ce privește fructele și legumele, iar aromele ce se nasc în bucătărie sunt de neuitat.
Am avut o vară foarte interesantă în ceea ce privește alegerile mele, iar în urmă cu 55 de zile s-a născut un proiect de suflet intitulat jurnal fără zahăr adăugat.
În cadrul jurnalului se regăsesc cele mai multe rețete și idei pentru vară, pentru că unul din principiile pe care le am este alegerea ingredientelor de sezon.
Alte idei apetisante de care vă puteți bucura cât încă mai avem ingrediente de calitate:
1.TAGLIATELLE CU SOS PESTO
Busuiocul din balcon mă invită destul de des să îl folosesc în bucătărie, iar sosul pesto este cu adevărat o explozie irezistibilă de arome!
2. Shakshuka! Ouă gătite în sos aromat de roșii plus alte minuni
Shakshuka este rețeta pe care oricine trebuie să o încerce măcar o dată. Ouă gătite în sos de roșii și condimente.
3.GAZPACHO, SUPA VERII ȘI A CELOR CE NU ȘTIU SĂ GĂTEASCĂ
Roșii, castraveți, busuioc și alte arome se pregătesc pentru a fi procesate la rece pentru cea mai gustoasă supă de vară.
4. DOVLECEI UMPLUȚI CU QUINOA
Am o slăbiciune pentru dovlecei, poate pentru că îmi amintesc foarte mult de copilărie și de zilele de vară în care o rugam pe mamaia să îmi facă câte o farfurie de dovelcei pane și nimic altceva. Dovlecel umplut nu am mai făcut până acum, iar pentru că m-am decis să încerc, umplutura de quinoa s-a potrivit de minune cu ceea ce îmi doream să obțin.
5. VINETE LA CUPTOR
În varianta cu brânză sau în varianta simplă, doar cu sare, piper, oregano și ulei de măsline, vinetel la cuptor sunt o încântare pentru papilele gustative.
6.VINETE PARMIGIANA
Nu degeaba se spune că bucătăria italiană este cea mai plină de savoare, iar cele mai banale ingrediente sunt puse în valoare în combinații senzaționale, folosind arome simple.
7. CHEC CU FĂINĂ DE COCOS ȘI AFINE
Un chec interesant (în care am folosit minunatele afine), fără sentiment de vinovăție și cu conținut scăzut de carbohidrați, având ca bază rețeta clasică de pâine.
8. HUMUS CU BUSUIOC
Am făcut minunăția asta de humus și am sentimentul că este cea mai mișto combinație de arome pe care am întâlnit-o până acum într-un humus. Busuioc, semințe de floarea soarelui, in și dovleac, zeamă de lămâie și ulei de măsline de o calitate superioară, sunt ingredientele de care m-am folosit de această dată.
9. SUPA DE ROȘII CU BUSUIOC
În această variantă am pus toate legumele într-o tavă, le-am copt, apoi am finalizat supa.
10. ÎNGHȚATA RAW CU FRUCTE DE PĂDURE
Cel mai simplu și rapid desert cu care puteți impresiona orice musafir, dacă puneți o lingură cu miere de albine vă garantez că nu veți greși cu această alegere.
Acestea fiind spuse ne pregătim de următorul sezon și de noi arome în bucătărie.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns