Indiferent cât timp ar trece de la ultima vacanță, mie îmi stă gândul la o altă vacanță, cu atât mai mult cu cât am prieteni care sunt plecați fix în acest moment. Cu ocazia caniculei și cu amintirile încă vii din Spania (despre care nu am apucat să scriu) vă transmit astăzi cea mai bună rețetă de gazpacho, supa aceea care poate fi făcută chiar și de cei ce nu știu să gătească.
În Spania se servea ca aperitiv, însă mie nu-mi făcea deloc plăcere să fiu amăgită cu un shot de gazpacho. Este o supă rece, foarte aromată, o supă pe care nu ai cum să nu o îndrăgești. Așa că eu trebuie să consum o cantitate generoasă pentru a mă bcuura cu adevărat de gustul și aromele pe care le oferă!
Dacă aveți musafiri, vă recomand să-i încântați cu această rețetă! Din cantitățile oferite eu am avut două porții.
Astăzi vă dau ingredientele pentru această minunăție:
- 6 roșii
- 1 ceapă albă
- 1 castravete
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei roșu
- 1 mână frunze de busuioc
- o lingură oțet roșu
- sare de mare
- piper
- 3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
- Roșiile le-am curățat de coajăși le-am tăiat în bucăți de diferite dimensiuni.
- Ceapa am tăiat-o pe jumătate.
- Ardeiul l-am curățat de semințe și l-am tăiat în 4-5 bucăți.
- Busuiocul l-am spălat bine, iar castravetele l-am tăiat în 3 părți.
- Am plasat toate ingredientele în blender și am pulsat la viteză mare.
- Dacă doriți o consistență fină și cremoasă, treceți supa printr-o sită, eu așa am procedat pentru a avea aspectul din poze.
Înainte de servire i-am adăugat de decor câteva cuburi de castravete, câteva de roșii și 2 frunze de busuioc.
Gazpacho se servește rece, neapărat după ce a stat măcar două ore la frigider!
Cu plăcere, cu drag și cu iubire,
D
Lasă un răspuns