CHEESECAKE LOW FAT
Cum să încep să spun despre această rețetă dacă nu cu începutul.
Eu de acest Paște am poftit la pască, precum tot românul, iar pentru că mama s-a educat foarte mult în ultimii ani în ceea ce privește alimentația, am avut norocul să facă o pască fără niciun strop de zahăr, dar care a avut aluat, ca de… cum altfel.
Am mâncat două bucăți care mai tare mi-au deschis apetitul, astfel încât mi-am făcut o tentativă de pască din care să mă satur. De fapt și de drept acesta este un cheesecake doar din brânzică de vaci (slabă) cu iaurt grecesc, ou și ovăz.
Ca să fiu sinceră nu intenționam să-l postez pentru că nu am cele mai reușite poze, așa e cu preparatele aste amai dietetice, nu sunt chiar cele mai fotogenice, dar cererea a fost mare după ce am vorbit despre el pe Instagram. Așa că mi-am spus că întotdeauna contează gustul, drept dovadă m-am apucat de pozat și acum de scris.
Am pornit de la 800 grame de brânzică de vaci pe care mi-o pusese mama la pachet, cred că presimțea că nu m-am săturat de pască. Tare bine mi-a făcut cu acest pachet.
Mă gândeam cum nu ratam ocazia, în alți ani, să fac papanași pentru ”tot blocul”. Cum dădeam de o brânzică de vaci cum puneam de papanași. Oamenii se schimbă, la fel și gusturile, iar astăzi la 10 luni de alimentație fără zahăr adăugat, am folosit pachetul cu brânză în cea mai minunată și potrivită rețetă pentru un stil de viață echilibrat și activ.
Ingrediente:
- 800 g brânzică de vaci
- 3 ouă
- 2 albușuri
- semințele de la o păstaie de vanilie
- 300 g iaurt grecesc (2 % am folosit eu, poți merge pe varianta de 10 %)
- 25 g fructe goji sau stafide
- scorțișoară
Pentru crustă:
- 200 g ovăz măcinat
- 30 g unt
Mod de preparare:
Am preîncălzit cuptorul la 185 de grade.
Ovăzul l-am măcinat într-un blender apoi am adăugat untul pentru a avea o textură sfărâmicioasă. Cu amestecul obținut am tapetat fundul unei tăvi de cheesecake (formă cu pereți detașabili) având diametrul de 22 cm. Am introdus tava în cuptor pentru 5 minute, cât să prindă ovăzul puțină culoare.
Pentru cremă situația este foarte simplă.
Am amestecat toate ingredientele într-un blender și am pulsat la viteză mare timp de câteva minute până când am avut o consistență cremoasă și catifelată.
Am turnat umplutura peste blat și am introdus din nou la cuptor pentru 45-50 de minute.
Ca să fiu sinceră până la capăt, nu voiam să postez rețeta pentru că aș fi vrut să pun pe deasupra mai multe fructe proaspete. În lipsa lor am folosit vișine congelate (de la mama) pe care le-am lăsat 10 minute într-o tigaie să se înmoaie.
GUSTARE PROTEICĂ SAU MIC DEJUN SĂȚIOS DE DINAINTE DE ANTRENAMENT
Aceasta este fie o gustare dintre mese, datorită conținutul ridicat de proteine fiind astfel o alegere super sățioasă, cum la fel de bine poate fi un mic dejun excelent, așa cum a fost la mine într-o dimineață înainte de un antrenament intens.
Cu drag,
D
Alina
Super arata, am sa incerc si eu varianta aceasta de cheesecake la cuptor. Mereu imi fac cheesecake de genula acesta dar fara ou si fara cuptor, doar la frigider 🙂
Voi incerca, multumim de reteta!
danielaniculi
Am pornit de la ideea de pasca, in orice alta alegere si eu prefer cheesecake-ul la rece, mi se pare mult mai racoritor si mult mai gustos! 🙂 Trebuie sa faci si varianta asta si sa imi spui cum ti se pare 🙂 Zi frumoasa
Virginia Elena
Ce fel de branza ai folosit? Multumesc 🙂
danielaniculi
Eu am folosit o branzica de vaci slaba, merge sa folosesti covalact sau lacteea.
Loredana Ulici
Multumesc tare mult pentru reteta! Sunt mare iubitoare de prajitura cu orice fel de branza si aceasta e de-li-cioa-sa! Simplu de facut…
Eu nu am pus pastaie de vanilie (cred c-ar fi facut-o mai dulce) si am pus mai mult ovaz pentru ca mi-am dat seama in ultimul moment ca tava mea e mai mare.
E foarte satioasa si buna. Am mancat-o ca gustare si am adaugat uneori sos de mere (fara zahar) sau fructe. 🙂
danielaniculi
Cat mai bucur, Loredana! Este simpla siiii, este foarte buna dupa antrenament 🙂 stiu eu ca ti-ar prinde tare bine! Imbratisari cu dragoste si energie!
Loredana Ulici
Daaa… e mi-nu-na-ta! Si inainte de antrenamente am mancat, sa am putere 🙂
Te imbratisez cu drag si abia astept sa mai fac din retetele astea faine!
danielaniculi
Imbratisari si de aici ❤️
Alina
La cate grade se coace??multumesc
danielaniculi
La 180-185 nu mai mult!
Roxana
Imi doresc sa o incerc..
Problema e branza.. Nu stiu ce branza sa folosesc( nu locuiesc in romania)
danielaniculi
Branza low fat – quark de exemplu cred ca gasesti