De fiecare dată când fac o altă combinație de quinoa cu chestii, zic că am făcut cea mai bună rețetă. De fiecare dată când vreau să revin asupra aceleiași rețete, am un blocaj, cum să fac din nou același lucru când există atâtea moduri prin care poți combina ingredientele între ele încât să obții un gust senzațional!
Cele mai multe mesaje am început să le primesc pe Instagram, acolo unde o generație foarte mișto de adolescenți, și nu numai, stă cu ochii pe mine, în căutarea celor mai simple și sănătoase rețete, îmbinate cu un stil de viață activ!
Rețetele rapide sunt arma mea pentru a putea avea timp și pentru restul activităților dintr-o zi.
Îmi place să gătesc foarte mult și petrec zilnic un timp considerabil în bucătărie, pentru că majoritatea meselor le luam doar acasă, astfel încât trebuie să am mereu timp să pregătesc atât micul dejun, cât și prânzul pentru caserola de birou a Domnului B, gustările pentru toată familia și neapărat cina care trebuie să fie diferită de restul mâncărurilor de peste zi.
Quinoa este printre preferatele Domnului B, mănâncă mai des decât mine (da, nici mie nu îmi vine să cred). Iar când i-am făcut evaluarea de dinainte de începerea planurilor pentru slăbire a ținut să menționeze că ingredientele preferate sunt:
- quinoa
- halloumi
Așa că am pregătit exact ceea ce trebuia pentru gustul fin al inginerului!
QUINOA CU LEGUME ȘI HALLOUMI
Ingrediente:
- 180 g quinoa
- 400 g spring mix (amestec congelat de legume de la Bonduelle)
- 150 g fasole verde
- 250 g halloumi
- microplante MICROGREENS (opțional)
- sare
- piper
- ulei de măsline
- fulgi chili
Mod de preparare
Am pus quinoa la fiert, în general aceasta fierbe cam în 12-14 minute, iar în ultimele 4 minute am adăugat legumele congelate. Am folosit un sortiment de quinoa ambalată în punguțe. Pui punga cu totul la fiert, iar la final scurgi excesul de lichid și amesteci cu restul ingredientelor.
Brânza halloumi am tăiat-o în cuburi și am tras-o la tigaie cu 1 linguriță de ulei de măsline și un praf de piper.
Quinoa am amestecat-o cu legumele, am condimentat după gust cu sare, piper și fulgi de chili. Am presărat câteva microplante, printre care:
- creson
- floarea soarelui
- mazăre
Microplantele sunt o categorie de legume sub forma unor plante tinere, trecute deja pe lista superalimentelor datorită conținutului important de nutrienți.
Aceasta a fost cina noastră dintr-o sâmbătă. Super rapidă, delicioasă, foarte sățioasă și bineînțeles nutritivă!
Cu drag,
D
Buruiana Valentina
Am facut reteta imi place!multumesc pentru idei.
danielaniculi
Cu mare drag le ofer, iar faptul ca sunt apreciate este minunat!! Sa imi povestesti ce alte retete mai incerci si ce iti place cel mai mult 🙂
Anonim
Foarte bună…
danielaniculi
Ce ma bucur!!!! Sa incerci si alte variante!!
Anonim
Te-am descoperit recent, sunt si eu iubitoare de quinoa, salate , legume ; am facut deja cateva retete de la tine, sunt minunate. Multumesc. Success in tot ce faci!
danielaniculi
Ce ma bucur ca ai gasit inspiratie aici. Sper sa te incante retetele mele si sa imi povestesti ce anume iti pkace cel mai mult, dar accept cu drag, oricand, si sugestii 🙂