Vremea tomnatică, instalată deja după cum era cazul, a început să îmi deschidă apetitul pentru a scoate tăvi cu bunătăți, din cuptor 🙂
Aveam această idee de foarte mult timp, iar acum m-am mobilizat să testez și să văd ce iese. Desigur ca mie mi-a plăcut rezultatul, de aceea mă ocup și de rețeta pe blog, dar cum gusturile nu se discută, Alexia a fost reticentă și a preferat să nu savureze astfel de fursecuri. Ea a pierdut. Eu și Domnul B am fost încântați de rezultat, bine, ar fi fost și ea dacă ar fi vrut să experimenteze și să ungem cu gem fursecurile. În fine, poate data viitoare, și poate voi aveți copilași care mănâncă mai bine.
Nu am folosit multe ingrediente, după cum se poate observa.
Ingrediente:
- 250 g mascarpone (la temperatura camerei)
- 2 linguri xylitol (dacă știam că Alexia nu va mânca oricum, nu îl mai adăugam)
- 3 ouă
- sucul de la 1/2 lămâie (pentru și mai mult gust se poate adăuga 1 lămâie)
- 150-160 g făină de migdale
- 1/2 linguriță praf de copt
- 2-3 linguri făină integrală
- bobițe de cacao sau bucăți de ciocolată (la alegere)
Mod de preparare:
Am mixat pentru început ouăle împreună cu cele două linguri de xylitol. Am adăugat mascarpone ținut pentru 1 oră la temperatura camerei și sucul de lămâie, apoi am continuat să mixez până când am obținut o compoziție omogenă.
Făina de migdale am amestecat-o cu praful de copt și am integrat-o în compoziție amestecând totul cu o spatulă. În funcție de consistență se adaugă 2 sau 3 linguri de făină integrală. Am integrat și bobițele de cacao amestecând tot cu spatula, apoi compoziția am lăsat-o la frigider pentru 2 ore. Desigur, poate sta și mai mult, important este să se închege mai bine.
Am preîncălzit cuptorul la 175 de grade.
Am tapetat o tavă cu hârtie de copt și am adăugat din loc în loc câte o lingură din compoziție, lăsând spațiu între ele.
Tava a intrat în cuptor pentru 14 minute.
Pentru mine au fost minunate, foarte sățioase și consistente. O gustare excelentă. Dar așa cum spuneam și mai sus, gusturile nu se discută.
Ce spui?
Te încântă rețeta?
Cu drag,
D
Lasă un răspuns