O mare parte din lucrurile bune pentru mine au avut loc primăvara. În luna martie am devenit mamă, acum 14 ani, și sinceră să fiu am impresia că nu am clipit de două ori și gata am mers cu ”bebelușul” la buletin.
Tot într-o lună martie am început proiectul danielaniculi.ro, fără să îmi imaginez vreo secundă că va fi exclusiv locul meu de muncă și zi de zi voi avea prezență online cu inspirație, și proiecte, care deja nu mai sunt doar în sufletul meu, ele au devenit importante și utile pentru voi.
9 ani de danielaniculi.ro s-au împlinit în luna martie 2024, iar continuitatea ni se datorează tuturor.
Fără susținerea voastră nu cred că interesul meu ar fi rămas la fel de crescut, însă validarea pe care mi-ați arătat-o a contribuit la evoluție. Ați îndrăgit fiecare proiect și sper că multe dintre acestea au adus ceva bun în viața voastră.
Fie că vorbim de jurnalul fără zahăr adăugat sau de proiectul #tucemanancilabirou, iar de 3 ani vă ”stresez” cu planificarea alimentară. Pentru că planificarea alimentară este soluția pentru a avea un stil de viață echilibrat.
Așa că, tot în martie, am decis împreună cu Lidl România, că acest proiect trebuie să meargă mai departe. Este un proiect plin de inspirație, care își propune să educe. Educația alimentară este singura care poate contribui la construirea unui stil de viață echilibrat, la prevenirea rispei alimentare, și doar prin educație alimentară putem construi obiceiuri sănătoase pe termen lung.
Planificarea alimentară contribuie la dezvoltarea obiceiurilor sănătoase!
Continuăm misiunea cu o nouă abordare a proiectului, în care vom avea 6 zile de meniu, iar în completarea acestuia avem o categorie nouă, dedicată rețetelor rapide. Rețetă gata în mai puțin de 15 minute, super colorată și nutritivă, pe principiul nu ai nicio scuză 🙂
Planul celor 6 zile este publicat aici pe blog, așa că dacă încă nu v-ați abonat la newsletter, poate că ar fi bine să o faceți, astfel știți când apare articolul. În plus, pe pagina de Instagram, o să regăsiți multe propuneri de rețete sub formă de video, care să vă inspire indiferent de gusturi și preferințe.
Un lucru este cert, fie că aveți întrebări aici, pe facebook, instagram sau TikTok, eu vă voi răspunde negreșit.
Într-un final, tot ce îmi doresc este ca aceste informații să vă fie utile, să vă ghidez acolo unde sunt neclarități, dar să știu că ați făcut din organizarea și planificarea meselor un stil de viață. O dată ce ai înțeles cât de mult îți simplică viața, planificarea alimentară, nu o să te mai confrunți cu haosul zilnic atunci când vine vorba de alimentație. Dar cel mai important, mesele planificate, fiind bogate în nutrienți, vin cu aportul de energie de care ai nevoie pentru fiecare zi solicitantă, pentru activitatea fizică și așa mai departe.
În altă ordine de idei, să dăm drumul unei noi serii de articole dedicate meselor organizate, împărțite în mese principale și gustări, pentru 6 zile.
În continuare voi pune accent și pe mesele Alexiei care sunt diferite de ale noastre pentru că are gusturile ei de la care nu se abate, eu doar încerc să le mai schimb și în același timp să știu că nu își privează organismul de nutrienții esențiali, mai ales că vorbim și de practicarea sportului de performanță.
Începem cu lista de cumpărături:
Ziua 1:
Mic dejun: smoothie cu cottage cheese, zmeură congelată, nuci caju și ovăz pentru Alexia/ iaurt grecesc cu granola
Prânz: ciorbă de lobodă/ pentru Alexia salată tabbouleh + omletă cu parmezan
Cină: dorada cu sos de roșii + piure de cartofi
Gustare: banană
Gustare: crumble cu afine și mere
Ziua 2:
Mic dejun: iaurt grecesc + crumble cu afine și mere
Prânz: ciorbă de lobodă
Cină: orez cu legume mexicane și ciocănele de pui la cuptor/ pentru Alexia salată de roșii, castraveți si mozzarella + măsline pane
Gustare: migdale Alesto hidratate și decojite
Gustare: 1 felie de pâine cu semințe + humus cu leurdă și avocado + conopidă la cuptor
Ziua 3:
Mic dejun: suc de apio cu lămâie și măr verde + omletă cu mărar și 1 felie de pâine cu humus/ pentru Alexia crumble + iaurt grecesc
Prânz: salată de paste cu ton/ Domnul B pachet cu ciocănele de pui și orez cu legume mexicane
Cină: creveți cu legume stir fry
Gustare: ananas
Gustare: bomboane raw din curmale Alesto, ovăz și lămâie
Ziua 4:
Mic dejun: waffles sărate cu măsline și brânză feta + castraveți și suc de morcovi
Prânz: ciorbă de lobodă
Cină: cartofi gratinați + salată de castraveți cu ridichi, conopidă și ceapă verde
Gustare: cottage cheese
Gustare: măr
Ziua 5:
Mic dejun: suc de apio cu lămâie, ghimbir și ananas/ Alexia smoothie cu iaurt grecesc, zmeură congelată, ovăz și curmale
Prânz: frittata cu broccoli si brânză feta
Cină: chiftele de curcan cu piure de țelină și salată verde cu ridichi
Gustare: bomboane raw
Gustare: alune de pădure
Ziua 6:
Mic dejun: porridge cu mere + zmeură congelată
Prânz: supă cremă de legume (morcovi, pastârnac, apio, ardei)
Cină: legume mexicane + chiftele de năut și avocado cu usturoi
Gustare: căpșuni + 1/2 cutie cottage cheese
Gustare: caju
Am început propunerile în forță, și pentru că primăvara nu a întârziat să apară, iar Piața Lidl m-a încântat să fac alegeri cât mai colorate, iată că am pregătit un meniu bogat într-o gamă variată de fructe și legume.
Știu că în această perioadă la mare căutare sunt și ideile de post, se pot regăsi o parte și aici, însă o să revin și cu o serie de propuneri dedicate postului.
Până atunci vă las meniurile de post publicate până acum:
1.Planificare alimentară cu buget eficient – meniu de post
2.Planificare alimentară cu buget eficient – meniu de post ediția de iarnă
Însă, găsiți pe blog mai multe materiale denumite ”Inspirație de post”.
Cu drag,
D
Maria
Mulțumesc pentru idei. M-ai scos din impas.
danielaniculi
Am simtit eu de ce trebuie publicat de vinerea ❤️
danielaniculi
Sa fie cu inspiratie si bucurie