
CARTOFI ZDROBIȚI LA CUPTOR CU BRÂNZĂ FETA ȘI DRESSING DE LĂMÂIE
Am mai pregătit cartofi zdrobiți, însă varianta aceasta cu dressing de usturoi și lămâie m-a cucerit definitiv și a reușit să pună cartofii zdrobiți în topul celor mai bune rețete, cu minim de ingrediente.
Cu siguranță voi relua rețeta imediat ce ne vom putea bucura de cartofii noi românești, și atunci să vezi deliciu, dar mai ales în câte combinații pot si savurați.
Am postat mai întâi rețeta pe instagram și tiktok, iar succesul pe care l-a avut m-a lăsat fără cuvinte. De cele mai multe ori nu știu la ce fel reacții să mă aștept atunci când postez rețetele video în social media. Sunt rețete la care am muncit ore întregi, la unele sunt zile de muncă, iar creatorii de conținut știu ce spun. Tot procesul de filmare nu este unul simplu, în plus ești condiționat de mulți factori, apoi editarea și abia în final postarea în social media.
Rețetele cu volum mare de muncă abia dacă sunt remarcate, nu mai spun de cele în parteneriate, cineva, cumva, le ascunde în oceanul de postări, iar la polul opus sunt rețetele de la care nu ai nicio așteptare, iar acelea devin, să spunem, ușor virale.
Dacă sunteți și consumatori de facebook, instagram sau tiktok, interacționați cu postările celor pe care îi urmăriți și care știți că asta le este jobul. Comentariile, distribuirea, simplul like, sunt vitale.
Nu vă mai rețin, așa că să ne apucăm de treabă.
Am folosit cam 12 cartofi de mărime mică spre medie. Cartofi pe care i-am spălat foarte bine în apă cu bicarbonat, unde au și stat aproximativ 30 de minute.
Am pus cartofii la fiert pentru 15 minute, la foc mediu, timp în care am curățat usturoi pentru mujdei.
Am zdrobit usturoiul (cam o căpățână) pe care l-am amestecat cu ulei de măsline, sare și oregano.
Am scurs cartofii de apă, apoi i-am mutat într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Cu un fundul unui pahar/ sau cu o sticla etc, am zdrobit cartofii, apoi i-am uns cu jumătate din cantitatea de usturoi.
Am adăugat, printre cartofi, feliile de la o lămâie, apoi am introdus tava în cuptorul încins la 185 de grade pentru 30 de minute.
Când timpul s-a scurs, am cules feliile de lămâie pe care le-am tocat mărunt și le-am adăugat peste restul de mujdei.
Am stropit cartofii cu dressingul obținut, am completat cu brânză feta tăiată în cuburi și o legătură de mărar tocat mărunt.
Combinația asta e într-adevăr irezistibilă!
Dacă nu vi se par îndeajuns de crocanți (și aici sunt implicați și factori legați de cuptor sau sortimentul de cartofi) îi puteți lăsa mai mult sau crește temperatura în ultimele 10 minute.
Se prea poate ca amintirile ”dulci” ale copilăriei, pe bază de cartofi prăjiți cu telemea rasă, să fie undeva simțită și prin paleta de arome din această rețetă.
Cu drag,
D


Lasă un răspuns