Cu rețeta aceasta dăm startul unei categorii noi, categoria rețetelor gata în mai puțin de 15 minute. Exact ceea ce aveam nevoie în viața noastră, pentru a ne hrăni rapid, dar și nutritiv. Și nu spun că este o rețetă spectaculoasă pentru că noi suntem fani dovlecei și îi integrăm destul de des în alimentație, dar chiar este o rețetă plină de savoare.
De această dată am folosit zucchini, însă la fel de bine merg și dovleceii, mai ales că nu au fost gătiți prea mult, doar sotați.
Desigur, aștept cu interes și impresiile voastre. Să vedem câtă lume o să-i încerce.
Aici aveți și varianta video.
Ingrediente:
- 3 zucchini (puteți opta pentru dovlecei, un mix de zucchini cu dovlecei)
- sare
- 2-3 linguri zeamă de lămâie
- 1 lingură ulei de măsline
Ingrediente pesto de leurdă:
- 2 legături de leurdă
- 50 ml ulei de măsline
- o mână nuci (nucă românească)
- 1/2 lămâie
- 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Mai întâi am tăiat zucchini în două, apoi fiecare bucată pe jumătate, și fiecare jumătate în alte 3 bucăți.
I-am transferat într-un castron și i-am condimentat, apoi i-am rumenit într-o tigaie. Nu i-am ținut mult pe plită, cât s-au gătit puțin, poate 5 minute, timp în care am amestecat în blender ingredientele pentru pesto.
Am folosit nuca pentru că am vrut ca rețeta să fie și de post, de aceea nu am adăugat parmezan.
Numai bine am scos zucchini din tigaie într-un castron, am adăugat 2 linguri de pesto și i-am amestecat.
Super aromați, o adevărată încâtare pentru papilele gustative. I-am servit cu crochete de mămăligă.
Cu drag,
D
Adelina
Eu chiar zilele trecute am facut reteta ta clasica de pesto, si astepta cuminte in frigider sa fie folosit. Abia astept sa pun in practica reteta. Multumim!
Prahoveanu Ioana
Foarte buni!O rețetă interesantă !!
danielaniculi
daca nu vrei sa fie pesto vegan, poti pune parmezan, dar e foarte buna combinatia asta! Astept vesti
danielaniculi
Multumesc! Ma bucur mult ca au acest succes ❤️