RONDELE DE VINETE CU ROȘII ȘI BRÂNZĂ LA CUPTOR
Ce poți face cu o singură vânătă?
O minunăție de rețetă, perfectă pentru o cină ușoară, super rapidă, și care poate fi excelentă inclusiv pentru prânzul din caserola pentru birou.
Când vine vorba de vinete, nu mă decid ce rețetă îmi place cel mai mult. Suntem mari iubitori ai salatei de vinete, iar în sezonul cald nu prea ne lipsește din meniu, trebuie să recunosc.
Când vreau să pregătesc câte un fel principal pe bază de vinete, mă gândesc cel mai frecvent la vinetele parmigiana cu sos de roșii și mozzarella, vă las link la finalul acestui articol, dar și la tocana de vinete cu năut pe care o ador.
Astăzi m-am oprit la o rețetă rapidă, rondele de vinete la cuptor cu roșii cherry și brânză de capră. Dacă vă este mai ușor de urmărit, am postat și varianta video pe pagina de instagram.
Ingrediente:
- 1 vânătă (sau două dacă doriți cantitate dublă)
- 3-4 roșii cherry mai mari
- sare
- praf de usturoi
- oregano
- ulei de măsline
- 30-40 grame brânză de capră
Mod de preparare:
Am feliat vânăta în rondele, iar dacă timpul vă permite, ideal ar fi să stea 30 de minute deoparte, condimentată cu sare, pentru a elimina din excesul de apă.
Am plasat rondele într-o tavă de cuptor, și le-am presărat cu sare, praf de usturoi și oregano.
Am adăugat feliile de roșii, apoi am mărunțit brânză de capră și am intordus tava în cuptorul încins la 200 de grade pentru 15 minute.
Atât de simplu pentru o rețetă extrem de gustoasă!
Vă las aici și restul rețetelor cu vinete pe care le îndrăgesc:
Care rețetă, dintre cele de mai sus, te atrage cel mai mult?
Cu drag,
D
Lasă un răspuns