
Prima săptămână de școală am început-o în forță. Am lăsat-o pe Alexia în prima zi, chiar prima zi de gimnaziu, cu emoții și cu tot felul de gânduri, însă ne-am mobilizat să avem o zi eficientă astfel încât să ne povestim multe la ora prânzului.
De emoție sau nu, hai bine recunosc, emoțiile m-au impulsionat să îmi fac ziua plină pentru ca timpul să se scurgă repede și să se facă ora de preluare. Ea stă destul de mult, așa că aveam ceva de așteptat.
Cumințică și organizată, cu lista de cumpărături pentru un nou plan alimentar despre care urmează să vă povestesc în zilele următoare, vezi aici categoria specială cu planuri alimentare pe 7 zile, m-am oprit direct la cumpărături, la magazinul Lidl care este chiar în drumul meu spre casă.
Nu am ascuns niciodata slăbiciunea mea pentru vinete, iar acum suntem în plin sezon, vă anunț de acum că le-am cam integrat în meniul nostru, iar una dintre rețetele despre care vreau să detaliem este cea de astăzi.
Nimic complicat, ca de obicei 🙂 cum v-ați obișnuit. La mine totul este simplu. Avem nevoie de timp liber pentru alte activități, dar și de diversitate în meniu, astfel încât ador rețetele rapide pentru a experimenta cât mai multe de la o zi la alta.
De la vinete parmigiana, vinete cu roșii și brânză de capră, clasica salată de vinete sau jumări de vinete, le ador, iar cu această rețetă am descoperit încă o variantă de a le integra în alimentație.
Nu am folosit multe, însă despre cantități detaliem mai jos!
Ingrediente:
- 1 vânătă și jumătate
- 1 ceapă roșie
- 6 căței de usturoi
- 1/2 linguriță turmeric
- 1/2 linguriță boia afumată
- sare
- piper
- 1/3 linguriță amestec condimente
- 3 roșii proaspete
- 1 conservă roșii întregi decojite
- 1 conservă fasole albă (albă am avut eu, merge și roșie sau năut)
- pătrunjel
- orez pentru servire
Mod de preparare:
Am început cu vinetele pe care le-am tăiat în felii, apoi în cuburi. Le-am condimentat cu boia și sare apoi le-am stropit cu ulei de măsline și am introdus tava în cuptorul încins la 190 de grade, unde le-am lăsat aproximativ 30 de minute. Până au devenit rumenite frumos.
În tot acest timp am pregătit restul, adică baza pentru această tocană.
Ceapa feliată am tras-o la tigaie cu usturoi și condimentele. Am amesecat preț de 2 minute, apoi am adăugat roșiile feliate, conserva de roșii cu sos și conserva de fasole albă.
Am acoperit vasul cu un capac și am lăsat temperatura la minim până când au fost gata vinetele.
Separat am fiert orez basmati.
La final am adăugat vinetele peste restul ingredientelor din oală și am îndepărtat vasul de pe sursa de foc.
Atât de simplu, atât de rapid, extrem ed delicios!










Cu drag,
D
Ce bine arată!!!!
Sper sa o incercati si sa va placa la fel de mult!
De incercat, da? 🙂
Super gustoasa! Eu am adaugat si morcov si ardei, pentru ca erau in frigider, si sa nu facem risipa. Super gustos, recomand!
Asa, asa, fara risipa, tocanita este un prilej de a folosi cat mai multe legume si mai ales dintre cele care sunt pe cale sa se ofileasca