Dacă m-ai pune să aleg între waffles dulci sau sărate, categoric varianta sărată este cea pe care o prefer fără ezitare, iar asta pentru că întotdeauna am preferat alimentele sărate și nu pe cele dulci.
Când aleg să pregătesc un astfel de mic dejun, caut să fie o formă cât mai nutritivă, și nu doar o compoziție din făină simplă, iar pentru că și Alexia accepta această combinație, sunt și mai fericită.
După ce că este o rețetă simplă, mai este și prietenoasă cu bugetul, așa că hai să ne apucăm de treabă și să integrăm în alimentație cât mai multe combinații delicioase și sănătoase.
Ingrediente:
- 2 ouă
- 2 linguri de iaurt grecesc
- 1 dovlecel (dat pe răzătoare și scurs bine de excesul de lichid)
- 1 legatură de mărar
- 80-100 g brânză de capră – dată pe răzătoare (eu am folosit varianta în saramură de la Lidl)
- 80-100 g făină integrală (in funcție de consistență)
- 1/2 linguriță praf de copt
- sare
Mod de preparare:
Am amestecat toate ingredientele, timp in care am și pornit aparatul de waffles, apoi, pe rând am pus câte un mini polonic din compoziție și le-am rumenit frumos.
Au ieșit 8 bucăți generoase și consistente.
Eu am pregatit un fel de sandwich în care am adăugat un rest de tzatziki de la cina de ieri, fâșii de somon afumat și câteva felii de castravete.
Vă las aici și link către rețeta video, postată, în avans, pe instagram.
Aș mai încerca varianta cu pesto de roșii uscate, frunze de rucola și ou poșat sau cremă de brânză cu salată și omletă.
Posibilitățile sunt numeroase, iar imaginația nu are limite când vine vorba de mic dejun consistent.
Tu cum ai combina aceste waffles pentru o masă completă?
Cu drag,
D
Lasă un răspuns