M-am trezit cu noaptea în cap ca să povestesc despre o rețetă făcută aseară. Un preparat cu care credeam că o să mă lupt singură, spre dezamăgirea Domnului B și când colo iată unde era surpiza. Domnul B mânca și lăuda și nu se mai sătura de minunăția de conopidă la cuptor.
Când a intrat în casă și s-a uitat pe masă a întrebat dacă am făcut snițele și atunci am zis DA, am făcut snițele de conopidă, așa am să le spun 🙂
Noi cam suntem fani conopidă. Crudă în salate, chiftele de conopidă, pizza cu blat de conopidă, trasă la tigaie cu turmeric și ardei iute sau gătită pur și simplu la cuptor am tot încercat fel și fel de rețete de-a lungul timpului și nu am una preperata până acum.
Iată că a venit vremea unei rețete de șnițel din conopidă! NU, nu sunt vegană, dar după atâtea zile cu ouă, pască, ciorbe și fritpturi de miel, era timpul să revenim la echilibru, dar cu o oarecare pauză de la carne de câteva zile.
Ce ai nevoie pentru rețeta de conopidă crocantă sau șnițel de conopidă?
Doar câteva ingrediente!
INGREDIENTE:
- 1 conopidă
- sare
- ulei de măsline
- zeamă de lămâie (1-2 linguri)
- 100 g caju crud
- 1 lingură fulgi de drojdie inactivă
- 1 linguriță praf curry
- 1/2 linguriță turmeric
- paprika afumată sau boia (la alegere)
Mod de preparare:
Pentru început se face un mix din nucile caju cu condimentele alese (drojdia inactivă, curry, turmeric, boia) iar dacă ai și praf de usturoi folosește-l cu încredere. Toate ingredientele se mixează într-un mini tocător.
Conopida se feliază pe lung (în limita posibilității). Unele bucăți se vor rupe dar eu le folosesc și pe acelea, altele le folosesc exact așa buchețel cum rămân după desprindere.
Bucățile de conopidă le-am stropit cu un amestec din 2 linguri de ulei de măsline și 2 linguri zeamă de lămâie. O altă variantă ar fi conopida gătită la steamer înainte și apoi trecută prin amestecul de caju.
Bucățile de conopidă unse cu ulei le-am trecut prin amestecul acesta minunat care va da un gust aparte acestui preparat aparent banal.
Am așezat conopida într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și am introdus tava în cuptorul preîncălzit la 185 de grade pentru 30 de minute!
Ce succes, ce gust, ce arome, ce nebunie!! Ce vom mai pune pe repeat rețeta asta!
Eu am o slăbiciune pentru rodie și nu m-am putut abține să nu arunc câteva bobițe colorate printre bucățile aromate.
Îndrăznesc cu tupeu să cred că dacă pun o astfel de farfurie pe masă la o petrecere, va deveni senzația serii. Cel puțin asta gândesc astăzi, marți, 7 mai, ora 8.
P.S – băgați două tăvi, să fie! Mai bine să fie…
Cu drag,
D
Adela
Absolut savuros felul in care imbraci tu retetele in povestioare haioase !
Chiar daca nu sunt fan conopida, ma faci sa ard de nerabdare cu gandul ca voi prepara in curand reteta 🙂
Felicitari si inspiratie maxima in continuare !!!
danielaniculi
Atunci nu pot decat sa ma bucur ca pun si zambete in articole si asta ma face sa fiu si mai fericita!! Da-i o sansa minunatei, nu o sa te dezamageasca 🙂 si daca te va dezamagi macar ai incercat :))
O zi minunata sa ai
Anonim
O fac si eu adesea si se mănâncă tot!
danielaniculi
DELICIU!!!!
Dobre cristina
Am facut-o si eu dar a ramas tare si nu s-a lipit amestecul de caju zdrobit. Poate din cauza ca nu am gatit-o putin la steamer? Si poate pe langa ulei, trebuia sa dau conopida prin ou ca sa adere amestecul de caju cu pudra de usturoi? Multumesc
danielaniculi
Hei. Puteai folosi oul daca nu iti doreai un preparat vegan, insa la mine a functionat, dupa cum se poate vedea si in poze, varianta cu bucatile de conopida stropite cu ulei si apoi trecute prin caju. Trebuia sa mai presezi cu mana, iar dupa 30 de minute la cuptor e aproape imposibil sa ramana tare, doar daca a fost conopida rautacioasa, hm.