Da, este pizza, arata ca o pizza, are gust de pizza, cu ingrediente din cele mai gustoase, insa cel mai mare atu este lipsa glutenului, ceea ce face ca aceasta pizza sa fie sanatoasa si incadrata in categoria preparatelor ”fara sentiment de vinovatie”.
Va spun de pe acum ceea ce de obicei scriu la final, mai exact ca a fost bataie pe ea!
Multi ma cred nebuna si uneori pe buna dreptate, ba chiar cateodata si eu ma intreb cum de mananc tot felul de combinatii, insa de fiecare data ma simt multumita cu farfuria/ paharul/ bolul meu si ma bucur sa stiu ca dupa fel si fel de teste am ajuns in punctul in care cred cu tarie alimentatia echilibrata este cheia succesului.
La fel de bine stiu pe cineva care in acest moment ar spune cu mana pe inima : „ am pierdut-o pe Dana definitiv, si-a dereglat mansarda grav … ” dar il astept la o felie de pizza sa ii alung aceste ganduri necurate! SUNT BINE, multumesc !
Hai sa vedem cat de simplu se face si care sunt ingredientele de care avem nevoie pentru ca rezultatul sa fie unul genial.
Ingrediente Pizza cu blat de conopida si pesto:
- jumatate de conopida, data pe razatoare ( in jur de 700 de grame )
- 1 ou mare batut
- 150 g mozzarella
- 2 linguri parmezan ras
- sare
- 2 linguri sos pesto sau sos de tomate pentru pizza ( la alegere )
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
- 5-6 felii jamon serrano/ prosciutto crudo
- 4 rosii deshiratate in ulei, feliate subtire
Modalitate de preparare Pizza cu blat de conopida si pesto:
Pentru inceput se preincalzeste cuptorul la 220 de grade si tapetati cu hartie de copt o tava de cuptor sau o forma pentru pizza.
Conopida proaspata se da pe razatoarea mare si se gateste la abur pentru cateva minute, pana cand se inmoaie. Foarte bine merge aceasta reteta si cu conopida congelata, lasata sa se dezghete si data direct pe razatoare fara a mai fi nevoie de gatire.
Dupa ce conopida este gata, o mutam intr-un castron si dupa ce s-a racit, adaugam oul batut usor, 120 g mozzarella data pe razatoare, parmezanul, sare si piper dupa gust.
Transferati amestecul in tava pregatita si aplatizati cu mana pentru a obtine o compozitie legata si uniforma.
Introducem tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 10-15 minute, mai excat pana cand incepe sa prinda o usoara culoare aurie. Cand blatul arata precum in poza, atunci va puteti ocupa de topping-uri.
Nu am folosit aparatul pentru aceste poze pentru ca sa fiu sincera, nu aveam prea mare incredere in rezultat, insa iata ca lucrurile se intampla exact pe dos, ca de obicei.
Sosul pesto l-am adaugat pe blat doar pe jumatate din pizza, din acelasi motiv sceptic 🙂 , dar in lipsa de clasicul sos de rosii cu oregano, am decis ca pesto poate fi un inlocuitor de nadejde., in fond are un gust atat de bun ca nu vedeam de ce sa strice ceva in care oricum nu credeam.
In urmatoarea ordine de idei am adaugat rosiile deshidratate, restul cantitatii de mozzarella rupta in fasii si feliile de jamon.
O mai lasam in tava pentur macar 10 minute, sa se odihneasca si sa poata fi taiata frumos, apoi ramane doar sa o serviti cu placere si cu niste rucola eventual sau frunze de busuioc proaspat.
Nu as schimba sosul de pesto cu sosul de rosii pentru acest tip de pizza. Consider ca a fost o alegere inspirata si extrem de aromata care a reusit sa puna si mai mult in valoare preparatul.
Pizza sanatoasa cu blat de conopida, fara sentiment de vinovatie, cu mult gust si fara gluten!
Sa aveti spor si pofta mare,
Cu tot dragul,
D
Nicole
ingenioasa reteta, trebuie sa o incerc 🙂
danielaniculi
Da, da 🙂 , bubu va fi foarte incantata ❤️ si tu la fel ☺️