Astăzi vreau să vă povestesc despre această rețetă de brownie vegană. Deși am mai testat și alte rețete de brownie fără coacere, aceasta a reușit să mă amețească și să mă cucerească foarte repede.
Am să încep prin a spune că aceste deserturi sunt extrem de sățioase. Nu ai nevoie de o bucată mare să îți satisfaci pofta de dulce. O mic pătrățel este suficient pentru o doză de dulce.
Un alt avantaj al acestor deserturi este că se păstrează foarte bine la congealtor.
La finalul rețetei am să las și alte rețete de brownie fără zahăr.
Rețeta de astazi este o combinație între migdale, curmale, semințe de chia și ciocolată neagră. Sortimentul meu de ciocolată a fost unul fără zahăr, o ciocolată neagră, super intensă, de aceea nu am folosit multă, însă aveți posibilitatea de a folosi orice ciocolată pe care obișnuiți să o cumpărați.
Un alt mare avantaj al acestor deserturi este că nu durează deloc o eternitate să le pregătești. Ai amestecat câteva ingrediente, ai dat preparatul la rece și asta este tot.
În mai puțin de 15 minute orice desert fără coacere ar trebui să fie gata.
Acum să vedem ce am folosit!
Ingrediente:
- 300 g curmale (proaspete sau hidratate în apă)
- 150 g migdale
- 25 g cacao (sortimentul de cacao influențează gustul, de aceea recomand să alegeți un produs de foarte bună calitate)
- 40 g semințe de chia
- 1 lingură unt de arahide (fin)
Topping:
- 200 g ciocolată neagră/ ciocolată fără zahăr, îndulcită cu îndulcitor natural (sau ce alt sortiment folosiți)
- 1 lingură ulei de cocos sau ulei de măsline
- 1 lingură unt de arahide
*Din aceeași compoziție merg făcute bomboane 🙂
Mod de preparare:
Pentru început am pregăti vasul. Nu trebuie un vas foarte mare. Vasul meu are cam 27 X 20 cm. Am adăugat în interiorul lui o bucată de hârtie de copt, apoi am pregătit prăjitura.
Am mărunțit mai întâi migdalele, nu trebuie trasnformate în făină. Doar cât sa își păstreze și bucăți mai mari, să fie un desert crocant.
Am adăugat curmalele peste migdale și am amestecat compoziția în robotul de bucătărie.
După ce s-au combinat cele două, am adăugat untul de arahide, cacao și semințele de chia.
Compoziția am întins-o în vasul tapetat cu hârtie de copt și am nivelat cu o spatulă cât să fie uniform.
Vasul l-am introdus în figider și l-am lăsat acolo până când am topit ciocolata cu uleiul de cocos.
Am turnat și topping-ul peste compoziție, am adăugat untul de arahide și cu lingurița am amestecat ciocolata cu untul.
Pentru o pată de culoarea am sfărâmat deasupra zmeură congelată 🙂
Am lăsat vasul la rece și a doua zi s-a tăiat super frumos! Rezistă destul de bine și la frigider, dar poate fi congelată cu succes o parte din compoziție.
Dacă vrei să încerci și alte rețete de brownie, altfel decât varianta clasică, îți las mai jos o serie de rețete din care poți alege:
Cu drag,
D
Lasă un răspuns