Toamna se numără proiectele începute în anii trecuți, iar pentru acest sezon propun un mix spectaculos, ce vine la pachet cu o mulțime de beneficii, între ”Tu ce mănânci la birou” și ”Atelierele de gătit fără zahăr adăugat”
Începând din această toamnă, cele două proiecte se unesc și se adresează în mare parte companiilor care pun accent pe sănătatea și starea de bine a angajatului. Iar dacă încă nu pun accent, am să dau toate motivele pentru care e timpul să o facă.
Sunt 2 ani și jumătate de când incurajez caserola pentru prânz la birou și alegerile sănătoase. 1 an și jumătate de când prezint rețete și meniuri fără zahăr adăugat. Sunt anii în care am reușit să schimb lumea din jurul meu și nu am încetat să vin cu idei noi în permanență.
Certificarea de Tehnician Nutriționist a completat perfect tot acest tablou pe care l-am conturat de-a lungul timpului, iar dorința de a schimba alegerile alimentare nepotrivite devine tot mai mare de la o zi la alta.
Pun foarte mult accent pe alimentație, este adevărat, mă preocupă tot mai mult acest subiect atât pentru mine, familia mea, dar și prietenii apropiați care tot mai mult își schimbă obiceiurile, iar eu sunt tot mai bucuroasă.
Probabil că voi deranja multă lume cu această afirmație, însă cele mai multe capcane sunt în mâncarea de la restaurant, în plus nu durează mai mult de 20 de minute să îți pregătești un prânz delicios și sănătos chiar la tine acasă.
DE CE SĂ ÎNCURAJEZI ALIMENTAȚIA SĂNĂTOASĂ LA BIROU?
Un factor cheie în sănătate este alimentația bine organizată
În aceste zile în care timpul liber pare a fi tot mai puțin, iar responsabilitățile de la locul de muncă tot mai multe, studiul în ceea ce privește schimbarea obiceiurilor alimentare aproape că nu mai există.Puținul timp liber care rămâne este oferit familiei și prietenilor.
Încurajarea la locul de muncă a unei alimentații echilibrate este mai mult decât bine venită.
Pentru a da randament la locul de muncă, pentru un tonus mai bun, energie pe tot parcursul zilei, pentru toate acestea este nevoie de un combustibil. Exact, acest combustibil este luat din mâncare și din mâncarea potrivită care poate furniza energie pe tot parcursul zilei.
Cu cât te alimentezi mai corect și practici obiceiuri alimentare sănătoase, îți vei ajuta creierul și corpul să funcționeze mai bine.
Cu cât vei primi mai multă informație la locul de muncă, iar schimbările se produc la nivel mai mare, cu atât mai ușor va fi să schimbi obiceiurile nepotrivite precum:
- a sări peste masa de prânz
- a comanda un meniu la fast food
Care sunt beneficiile motivării angajatului să adopte obiceiuri alimentare sănătoase?
1.Prevenirea bolilor de inimă!
O dietă sănătoasă care limitează alimentele bogate in grăsimi și zaharuri va reduce riscul bolilor de inimă. Consumul de grăsimi sănătoase, care poate fi găsit în alimente precum migdalele sau somonul, poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale a angajaților dumneavoastră și la reducerea nivelului de colesterol rău.
2.Prevenirea obezității și a altor boli asociate cu creșterea în greutate
Mancarea bună și gătită acasă previne o varietate de boli cronice cum ar fi diabetul zaharat, Alzheimer și obezitatea. Atunci când angajații Dumneavoastră mănâncă sănătos și au obiceiuri alimentare echilibrate, pot reduce riscul apariției acestor boli care din păcate dau tot mai multe bătăi de cap peste tot în lume.
3. Nivel crescut de energie!
Amețeli, oboseală, lipsa de concentrare, iar lista mai poate continua. De câte ori nu am auzit de aceste stări? Ele sunt normale cât timp în alimentație sunt inexistente vitaminele, mineralele și macronutrienții importanți. Lipsa acestor substanțe nutritive duce la stările menționate.
4. Menținerea sănătății mintale
Cercetările au aratat ca dietele sănătoase și echilibrate sunt asociate cu mai puține stări de depresie și anxietate.
5. Sistem imunitar mai puternic
Mâncarea bună și de calitate stimulează sistemul imunitar, ceea ce ajută la scăderea numărului de răceli și gripă, care se răspândesc în jurul biroului.
Oamenii petrec o mare parte din timp la locul de muncă sau în interes de servici, ceea ce înseamnă un număr de 3 mese ce ar trebui luate la pachet, dintre care un fel principal și două gustări ce vor veni la momentul potrivit exact atunci când capcana automatului de sucuri și ciocolată face insistent cu ochiul!
SĂNĂTATEA ANGAJATULUI-PRIORITATEA COMPANIILOR
O dietă nutritivă este esențială pentru sănătatea, bunăstarea și succesul general al angajaților, astfel încât companiile ar trebui să facă o prioritate să-și investească timpul și resursele pentru a se asigura de acest lucru la locul de muncă și de a pune sănătatea angajatului în plan principal.
Angajații care mănâncă bine sunt angajații care se simt cel mai bine, au nivelul de energie crescut și o stare de spirit mai bună, în timp ce nivelul de stres este mai scăzut, iar ei sunt mai implicați și productivi în munca lor.
Cum poți face asta?
Propunerea mea este un atelier de gătit
De ce?
- Gătitul este o activitate relaxantă, dar mai ales utilă in viața de zi cu zi
- O alimentație echilibrată influențează atât fizicul cât si psihicul unui angajat
- Înveți trucuri utile de organizare a timpului și bugetului
- Testezi rețete și ingrediente noi
- Afli alternative la ronțăielile ”nevinovate” de la birou
- Exersezi lucrul în echipă sau spiritul de competivitate în activități fun
- Scapi de obiceiurile dăunatoare și le înlocuiești cu unele benefice pentru tine
- Inveti rețete simple pe care le poti replica acasă ulterior
*Poți beneficia de consiliere nutritională personalizată
Un atelier de gătit ce are ca scop schimbarea obiceiurilor alimentare, îți va demosntra prin practică cât de simplu este să gătești sănătos, sățios și foarte gustos. Vei învăța cum să își pregătești gustări simple pe care să le ai permanent la îndemână, iar toate aceste schimbări le vom face pornind de la lista de cumpărături.
În cadrul atelierului de gătit pregătim 3 rețete pe care le poți lua a doua zi la birou, iar pentru că îmi doresc schimbarea obiceiurilor pe termen lung, vei primi 5 zile de meniu pentru a putea continua singur și pentru a descoperi cum schimbarea începe cu lucruri simple.
Despre cum a fost la Atelierul de gătit #Tucemanancilabirou poti citi mai multe AICI, dar poți arunca un ochi și pe celelalte subiecte puse în practică:
#PARTYSTARTERS sau cum poți face o super petrecere pe tocuri chiar în bucătărie 🙂
Propunerea mea este să ne cunoaștem și să indentificăm care sunt nevoile tale și împreună să facem primul pas pentru oamenii din compania ta.
Nu ezita să îmi scrii la adresa de email:
daniela.niculi@gmail.com
Eu abia aștept să ne cunoaștem 🙂
Claudia
Buna ziua.
M-ar fi interesat și pe mine atelierele de gătit fara zahar adăugat, mai ales că in vreo 2 luni trebuie sa revin la serviciu după concediul de creștere copil și aș vrea ca frenezia asta de gătit sănătos care m-a cuprins de o perioada sa nu sufere compromisuri odată ce vor veni peste mine și task-urile de la job.
Menționezcă am urat bucătăria atât înainte de copil, cat și după, mai ales având un copil mofturos și nemancacios, care m-a dezarmat și mai tare in incursiunea mea in ale gatitului.
Dar de vreo luna doua am chef să gătesc, dar încerc să găsesc numai rețete sănătoase, fara zahar adaugat și alte bazaconii, așa că un astfel de atelier ar pica tocmai bine.
Mulțumesc,
Claudia
danielaniculi
Buna, Claudia! Iti multumesc pentru interesul acordat atelierelor de gatit si cu siguranta vei afla de pe blog când va avea loc urmaătorul atelier de gătit. În toamna aceasta ele au fost exclusiv pentru companii, dar nu exclud faptul că vor mai fi și pentru cititori 🙂
Până la un atelier de gătit sunt sigură că vei găsi pe blog multe rețete care să te ajute și ușor vei descoperi plăcerea de a găti. Deși multe dintre ele par sofisticate să știi că sunt foarte simplu de preparat și vei fi surprinsă câte vei reuși să gătești în mai puțin de 60 de minute. Aștept păreri de la tine pe măsură ce vei găti 🙂 Zi frumoasa sa ai!