Fiecare atelier, fiecare detaliu, o bucurie de nedescris!
Atunci când am deschis seria Atelierelor de gătit #fărăzahăradăugat, am știut exact care va fi structura acestora pe termen lung. Am ales să încep cu o ediție despre deseturi pentru că atunci când spui zahăr te gândești în mare parte la dulciuri, am dreptate?
Însă așa cum am vorbit de multe ori în jurnalul celor 60 de zile fără zahăr, acest individ (fie sub forma lui albă, zahărul comun, fie sub forma îndulcitorilor) se găsește în foarte multe produse ce se află pe rafturile supermarketurilor și ce ajung implicit în coșul de cumpărături. Culmea este că nu mă refer doar la alimentele de calitate inferioară, din contră, există o gamă largă de ingrediente de top ce conțin o cantitate ridicată de zahăr.
Ce facem la atelier?
Ideea atelierelor este să învățăm împreună cum ne putem feri de aceste surse de zahăr sau cum le putem înlocui fără a afecta totuși gustul minunat pe care trebuie să îl avem în farfurie.
Sunt adepta unui stil de viață fără zahăr adăugat de mai bine de 11 luni, iar interesul cititorilor pentru acest subiect a fost în creștere de la o luna la alta. Acest interes crescut m-a determinat să fac un pas mai mare în acest sens.
La atelier discutăm în primul rând despre ce înseamnă acest stil de viață, după care trecem la partea interesantă și captivantă, gătitul 🙂 Gătim 3 rețete rapide.
Dacă la primul atelier am gătit 3 deserturi, de această dată am gătit 3 preparate ce pot fi cu succes oferite la orice petrecere pe care o organizezi acasă.
O tigaie de creveți este oricând apreciată. Cu atât mai mult cu cât creveții pot fi serviți pe felii de pâine crocantă FINN CRISP, alături de guacamole.
La fel de bine pot fi serviți cu o supă cremă de mazăre, iar dacă pui supa în niște shot-uri vei atrage și mai mult atenția asupra unui preparat colorat și intens aromat.
Supa cremă de mazăre a fost foarte apreciată, iar participantele s-au întrecut în a pregăti cele mai frumoase farfurii. Este adevărat că microplantele de la Microgreens Româniasunt o încântare atât pentru papilele gustative, cât și pentru un aspect elegant al fiecărei farfurii.
A treia rețetă a fost un pate din ficate de pui, varianta super mătăsoasă pe care am publicat-o de Crăciun într-o campanie pe care am avut-o cu cei de la Lurpak.
Fiecare participantă a putut lua acasă câte o porție, asta pe lângă surprizele deja pregătite de partenerii Microgreens, Domeniile Sâmburești, Finn CRISP și World Class România.
Dacă la prima ediție am ales eu 15 participanți, de data aceasta am mers pe principiul primul venit, primul servit. Într-o zi și jumătate de la anunțarea evenimentului locurile au fost ocupate.
Dacă ar fi să las emoțiile (pe care încă le mai simt) ca să vorbească, acest articol ar putea fi interpretat ca unul exagerat, însă trebuie să spun că nu credeam că pot simți atât de multă căldură și apreciere din partea celor ce au fost joi seara la Kuxa, iar fiecare participant din cei 15 mi-a lăsat o amintire în suflet. Fie că ne-am văzut pentru a doua oară, pentru că am avut și persoane care au fost prezente la primul atelier, fie că atunci ne-am dat mâna pentru prima oară.
Să fii îmbrățisat, pupat și felicitat, după ce ai petrecut doar 3 ore într-un studio de gătit, pentru mine este ceva unic, ceva ce sincer nu pot explica în cuvintele potrivite!
Aceste trări nu fac decât să mă motiveze mai tare, iar următoarele ediții să iasă și mai bine!
Nu doar bucuria participanților m-a copleșit, în egală măsură m-am simțit onorată atunci când o parte din partenerii oficiali și-au exprimat dorința de a fi alături de mine la cât mai multe ediții!
A fost petrecere și s-a încheiat ca atare
Petrecere fără vin, mai greu, așa că am ales să ne delectăm cu un pahar de vin roșu, cu atât mai mult cu cât mie personal îmi place să gătesc și să am alături un pahar cu vin, dar și o muzică bună 🙂
Rouge de Roumanie de la Domeniile Sâmburești a fost vinul serii, vinul cu care vă spun sincer că am continuat petrecerea și după ce am ajuns acasă, așa cum sper că au făcut și participantele de la atelier, deorece fiecare a plecat acasă cu un mic kit de la parteneri 🙂
Seara s-a încheiat cu un moment de magie, unul cum numai Andrei Girjob știe să facă. Ba chiar a avut grijă să ne arate și un mic truc cu care care putem impresiona și noi mai departe.
Dacă pozele ar vorbi tare bine ar mai fi, iar dacă stau să mă uit cu atenție la fotografiile făcute de Silviu Pal, ei bine, nu știu cum face băiatul asta, dar cert este că reușește să fie atent în orice moment important din cadrul atelierului și să surprindă totul în imaginile potrivite. Îmi amintesc exact cum s-a apropiat de mine de vreo două ori și mi-a spus discret: ”hey, femeie, totul este mai mult decât minunat, keep calm, zâmbește, faci ceva extraordinar!” Acum râd, atunci nu râdeam, dar a smuls câteva zâmbete de la mine și îi mulțumesc și pe această cale!
Silviu a recunoscut că după ce a participat la primul atelier a renunțat la Nutella, sper că după primele 10 ediții să aud atât de la el cât și de la restul participanților cât mai multe declarații de genul acesta :)))
Urmează ediția 3, o ediție în care ne vom juca, evident, cu ingrediente de sezon și vom învăța cum să pregătim un smoothie sățios și nutritiv, evitând să consumăm o bombă calorică cu un conținut prea ridicat de grăsimi, dar despre următoare ediție vom vorbi pe larg la momentul potrivit 🙂
Articolul zânei este ca de obicei încântare, așa că poți citi AICIimpresiile ei despre cum a fost pe tocuri în bucătărie.
FĂRĂ ZAHĂR ADĂUUUUUUGAT 🙂
Lasă un răspuns