În ton cu toamna cea promptă, am început și eu cu rețetele perfecte pentru acest anotimp minunat. V-am mai spus ca ador toamna? Cred că spun an de an în fiecare lună septembrie, și voi continua ca an de an în luna septembrie să vă amintesc acest lucru.
Mai e cineva care iubește toamna?
Bine, eu iubesc toamna pentru zilele ei cu temperaturi potrivite. Nu rămân aceeași dacă plouă non stop. Ador iarna pentru că vine cu cea mai frumoasă sarbătoare, Crăciunul.
Vara mă încântă doar pentru timpul petrecut cu Alexia și concediul de familie, dar mai exista minunata primăvară. Ușor, ușor, îmi dau seama că simt ceva special pentru fiecare anotimp.
Acum să revenim la checul cu extra mere. Nu intenționam să îl postez, nu știam dacă va ieși, a fost o combinașie de moment și consider că am exagerat cu merele, dar vă spun sincer că a ieșit DIVIN, iar dupa ce am publicat varianta video pe Instagram, și am primit feedback-uri pozitive și de acolo, am zis clar că nu sunt exagerată.
Acum să-l povestim și aici pentru că mai toate rețetele încerc să le am atât în varianta video, cât și pe blog.
CHEC CU MERE FĂRĂ GLUTEN ȘI FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT
Ingrediente:
- 200 g făină de ovăz
- 2 ouă
- 4 mere (puteși fololi 3, eu am folosit 4)
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 2 lingurițe praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- scorțișoară (depinde în ce relație sunteți cu ea, eu pun mai multă)
- nucșoară
- vanilie
- 2 banane (coapte)
- 70 g unt topit (eu am ales un sortiment BIO)
- 2-3 linguri stafide aurii
- 2 linguri fulgi de migdale (varianta de la Lidl, cei de la Belbake, sunt minunați)
Mod de preparare:
Am scos 2 castroane, unul pentru alimentele umede și unul pentru cele uscate.
Am preîncălzit cuptorul la 175 de grade și m-am apucat de preparare.
*Eu am mărunțit la blender niște fulgi de ovăz pentru că nu aveam făină.
Am curățat merele, iar doua dintre ele le-am tăiat în cuburi, nici prea mari, nici prea mici. Celelalte două sau unul, după cum optați, să fie date pe răzătoare.
Am stropit merele cu zeamă de lămâie, să nu se oxideze.
Într-un vas am amestecat ingredientele uscate (făina, praful de copt, condimetele, etc)
Într-un alt castron am amestecat ingredientele lichide. Ouăle bătute peste care am adăugat untul topit și banana pasată cu furculița, iar acest amestec l-am turnat peste ingredientele uscate și am integrat merele, stafidele și fulgii de migdale.
Amestecul finall (va fi unul foarte consistent) l-am transferat într-o formă de chec, iar forma am introdus-o în cuptor pentru 45 de minute.
Teoretic ar fi cel mai indicat să lăsați checul să se răcească înainte de a tăia, dar eu n-am avut așa răbdare că eram curioasă ce am făcut, iar prima felie am tăiat-o așa fierbinte.
Sper să vă încânte și pe voi, așa că aștept feedback-ul în rubrica comentarii.
Tot la capitolul checuri, vă las câteva idei de pe blog:
Cu drag,
D
Gabi
Cel mai bun chec fara zahar, din tot ce am mai incercat. Abia a rezistat pana a doua zi, Urmatoarea data il fac in cantitate dubla.
Multunesc tare mult pt ce faci. Imi este atat de usor, cand sunt deja testate, incercate si merg la sigur!
danielaniculi
Iti multumesc pentru feedback, inseamna enorm pentru mine. Sper sa te incante in continuare si alte retete si sa imi impartasesti impresiile, dar si sugestiile 🙂
Carmen
Am făcut și eu reteta. Nu folosesc ovăz și am pus faina de hrisca ceva mai putina. Nu înțeleg de ce a rămas cam necopt si umed în mijloc. Mulțumesc
Anonim
Un gust deosebit, foarte gustos…a iesit foarte faramicios si uscat, nicidecum blat umed…mai fac o incercare. Vreo recomandare?
danielaniculi
Poate ati omis ceva? La mine a iesit umed 🙁
danielaniculi
Nu am folosit faina de hrisca pana acum, nu imi dau seama. Nu cred ca e necopt. Textura lui ar trebui sa fie de aluat umed
Liliana Taranu
A iesit super bun.
Eu am folosit doar mere rase pe care le am calit ( fara ulei) si in care am adaugat si nuca pisata. A iesit ceva de vis.
Multumesc pt reteta.
danielaniculi
Yummy! Si eu mai am nist emere rase la congelator si le pastrez special pentru reteta asta pentru ca, daaa, a iesit prea buna combinatia.
Multumesc si eu pentru feedback