Când vine vorba de banana bread eu îi spun checul perfect pentru o gustare super sățioasă și gustoasa. Merge cu iaurt sau un pahar cu lapte (vegetal în cazul meu), merge savurat lângă cafea și bineînțeles pus în caserola pentru o gustare delicioasă la birou. Astfel te asiguri că nu te oprești la chioșc să cumperi cine știe ce prostioare.
De această dată am pornit de la banana bread, dar într-o combinație cu morcov, zucchini, nuci și fructe uscate, iar pentru că avea nevoie de o cremă am mers pe un frosting de caju cu lapte de cocos, miere cu turmeric și scorțișoară.
Am folosit o făină bogată în nutrienți, o făină de năut care mie îmi place cel mai mult din categoria celor fără gluten, astfel încât această rețetă este potrivită și pentru persoanele care țin o astfel de dietă.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 2 banane coapte
- 300 g iaurt (iaurt vegan sau iaurt grecesc, cum doriți)
- 150 g făină de năut
- 1 linguriță praf de copt
- 4 morcovi mici
- 1 zucchini
- 2 linguri merișoare sau stafide (Alesto-Lidl)
- câteva nuci pecan sau nucă românească (eu cumpăr variantele de la Lidl-Alesto, au un raport calitate-preț foarte bun)
- 1/2 linguriță scorțișoară
- un sfert linguriță nucșoară
Pentru cremă:
- 250 g caju bine hidratat (Alesto-Lidl)
- 3 linguri lapte de cocos
- 1 lingură miere de albine (eu am un mix care conține și turmeric, folosiți ce aveți în casă)
- puțină scorțișoară
Mod de preparare:
Pentru început am preîncălzit cuptorul la 160 de grade.
Într-un bol am bătut ouăle și am adăugat banana pasata cu furculița.
Într-un alt bol am amestecat făina cu praful de copt.
Folosind un robot de bucătărie am răzuit morcovii și zucchini pe care i-am integrat în amestecul de ou și banana.
Am adăugat făina cu praful de copt, iaurtul, merișoarele și restul ingredientelor.
Am amestecat compoziția cu o spatulă și am transferat-o într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt.
Am lăsat checul în cuptor vreme de o oră, timp în care am savurat o cafea și am amestecat ingredientele pentru crema de caju în blenderul de mare viteză.
Când checul a fost gata, l-am scos din formă și l-am lăsat să se răcească complet înainte de a adauga crema.
Pentru o textură crocantă și la exterior vă recomand să caramelizați în puțină miere de albine niște nuci pecan pe care să le tocați ulterior. Un deliciu #fărăzahăradăugat, sățios și gustos!
Acestea fiind spuse sper din suflet să vă bucurați de încă o rețetă nutritivă și sănătoasă.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns