Săptămâna bună se cunoaște de luni dimineață. Cel puțin eu așa am simțit când am început săptămâna cu acest chec consistent cu cacao și cremă de mascarpone, un preparat super gustos. El face parte dintr-un nou plan alimentar pe care abia aștept să îl fac public, dar până atunci încerc să mă concentrez pe rețetele individuale tocmai pentru a vă fi mai ușor să implementați propunerile din planificarea alimentară.
De obicei aceste preparate le pregătesc pentru a avea gustările asigurate. O felie de chec consistent după masa de prânz de la birou sau o gustare între mesele copilei, oricând se pretează un mic răsfăț.
Rețeta este foarte simplă, nu necesită multe ingrediente, iar dacă simțiți nevoia de mai mult topping, puteți opta pentru o dulceață fără zahăr, un magiun de prune sau unt de arahide.
Pentru mine a fost perfect doar cu crema de mascarpone, la fel și pentru Alexia. Sper să vă încânte și pe voi și să îmi povestiți dacă ați modificat ceva la rețetă sau nu 🙂
Trecem repede prin ingrediente și metoda de preparare pentru un super chec cu cacao și cremă de mascarpone.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 3 linguri îndulcitor natural sau zahăr de cocos
- 100 g unt 82% grăsime
- 1 banană pasată cu furculița
- 200 g iaurt în stil grecesc
- 160 g făină integrală
- 2 lingurițe praf de copt
- 2 linguri alune de pădure mărunțite (am găsit la LIDL – sortimentul Belbake)
- 50 g stafide brune
- 2 linguri pudră de cacao
Pentru cremă:
- 250 g mascarpone
- 2 linguri miere de albine
- 1 linguriță extract de vanilie
Mod de preparare:
- Pentru început am pregăti toate ingredientele, am cântărit făina și am amestecat-o cu praful de copt, am pasat banana, am topit untul și am spart ouăle într-un castron.
- Am mixat ouăle pentru aproximativ 1 minut, timp în care am adăugat îndulcitorul și untul topit (dar nu fierbinte). Am integrat și iaurtul grecesc, apoi am amestecat compoziția cu o spatulă.
- Am încorporat făina cernută și pudra de cacao, precum și restul ingredientelor (banana, alunele de pădure mărunțite și stafidele).
- Am tapetat o formă de chec cu hârtie de copt, am transferat amestecul si am copt la 180 de grade pentru 40 de minute, la finalul timpului a trecut testul cu scobitoarea.
- Pentru cremă am combinat mascarpone, mierea de albine și vanilia într-un castron, am amestescat cu un tel și am adaăugat un strat gros peste chec, numai după ce acesta s-a răcit complet.
Puteți completa cu fructe proaspete la alegere.
Atât de simplu.
Aștept impresiile din partea voastră, sunt tare curioasă dacă ați încercat rețeta, dacă ați modificat vreun ingredient și dacă da ce modificări i-ați adus 🙂
Cu drag,
D
Anonim
Am facut astazi si foarte buna a iesit!
danielaniculi
Cata rapiditate Ar merge si cu ceva visine la interior, m-am gandit ulterior, visine congelate
Liliana Iacob
Imi poti spune,te rog,ce fel de indulcitor ai folosit? Multumesc!
danielaniculi
Buna. Eu folosesc din cand in cand eritritol, iar mai nou am testat un zahar de cocos brut care se dovedeste a fi foarte interesant inclusiv in cantitati mici folosite in bucatarie.
Maria O.
Buna.
Îmi poți spune și mie te rog cu ce să înlocuiesc banana.
Îmi place banana doar fruct ….nu și în preparate., Dar mi-aș dori sa fac și eu rețeta ta.
Multumesc
danielaniculi
Buna 🙂 In locul bananelor din deserturi se poate folosi piure de mere, asta daca iti doresti sa eviti zaharul. Insa variante de zahar precum cel de cocos, pot fi o optiune ok daca vrei sa incerci si asa 🙂