Midii, creveti, caracatica, calamari, cu sau fara paste, in supe, pizza sau salate, sau doar cu un simplu sos picant le-as manca la orice ora. Pe langa faptul ca sunt delicioase, acestea contin minerale, vitamine si proteine de calitate, aducand la pachet numeroase beneficii.
Daca doriti o cina satioasa, eleganta si rapida, va propun o combinatie din taitei de orez, baby spanac si fructe de mare.
Ingrediente Noodles cu fructe de mare:
- 300 grame cocktail fructe de mare
- 300 grame creveti
- 100 grame taiteti de orez
- 30 grame unt
- sare
- piper
- 1 lingura ulei de masline
- fulgi chilly ( dupa preferinta)
- jumatate de lingurita busuioc
- 1 lingurita sos soia
- lamaie (optional)
- baby spanac sau rucola
Modalitate de preparare Noodles cu fructe de mare:
Am inceput cu crevetii, pe care i-am curatat de mustati, de picioruse si i-am decorticat pana la codita, iar cu ajutorul unui cutit cu varf subtire am crestat crevetii pentru a putea scoate intestinul. Dupa decorticare se spala in mai multe reprize
Intr-o tigaie punem cocktailul de fructe de mare ( baby caracatita, sepie, midii) peste care adaugam ulei de masline, fulgi de chilly , jumatate de lingurita cu busuioc, sare dupa gust si un varf de cutit cu piper cayenne.
Se gatesc timp de 10 minute, iar zeama pe care o vor lasa va fi indepartata. La final se adauga sosul de soia.
Intr-o alta tigaie, punem untul la incins peste care adaugam crevetii pe care ii lasam 2 minute pana se patrund bine.
Pastele de orez se gatesc in general dupa instructiunile descrise pe ambalaj. Eu cumpar niste taitei de orez „Rice Vermicelli” – Vina Acecook , care se adauga in apa fiarta si se lasa asa pentru 10 minute.
In farfurie se aseaza cateva frunze de baby spanac, peste care adaugam pastele de orez si fructele de mare. Se stropeste cu zeama de lamaie dupa preferinta.
Cina este servita 🙂
Va doresc pofta buna!
Lasă un răspuns