Ce sa mai zic? In fata crevetilor nu mai am cuvinte, mai ales in fata unei retete atat de gustoase si aromate. Iar cand reteta o inveti de la nasul tau, e musai sa fie ceva memorabil.
El, mai plimbat asa prin lume, ne-a rasfatat in vacanta noastra din Londra cu cateva preparate exceptionale, printre care si aceasta reteta de Gambas Pill Pill, pe care a adus-o direct de la mamica ei din Spania.
Am adus reteta si la mine in bucatarie si a iesit exceptionala, cu crevetii nu ai cum sa gresesti, practic este imposibil.
Mai fac eu rost si de rata crocanta cu portocale si ciupercile cu ghimbir, sa va mai dau niste retete deosebite!
Dar pana atunci haideti sa ne saturam de acesti creveti divini, cu usturoi si ulei de masline.
Ingrediente reteta Creveti cu usturoi:
- 1 kg creveti proaspeti
- 15 catei de usturoi
- 1 ardei iute rosu
- 1 legatura de patrunjel
- ulei de masline
- sare
- 2 lingurite vin alb
- paine
Modalitate de preparare Creveti cu usturoi:
Se pregateste o tigaie cu peretii mai inalti.
Se toarna ulei de masline, o cantitate generoasa, sa tot fie o adancime de 1,5-2 cm si se plaseaza pe sursa de foc.
Se adauga usturoiul taiat felii si ardeiul iute.
La o reteta atat de rapida, singura sursa foto a fost telefonul din dotare.
Lasam pentru cateva secunde, pana cand incepe usturoiul sa isi lase aroma si sa raspandeasca mirosul irezistibil.
Adaugam crevetii decorticati ( noi asa ii preferam ) . Daca aveti posibilitataea de a decortica crevetii cu aproximativ 1 ora inainte de momentul prepararii ar fi genial, pentru ca ideal este sa ii lasati la rece cu presarati cu sare pentru 60 de minute.
Crevetii isi vor schimba si culoarea, un moment bun pentru a adauga 2 linguri cu vin alb daca aveti si de preferat ar fi sa aveti sa turnati si in pahare.
Acum scoatem crevetii intr-un vas adanc, si ii stropim din belsug cu uleiul in care au fost gatiti.
Adaugam patrunjelul tocat, amestecam bine si-am incalecat pe o sa si v-am spus povestea asa!
Asculta la mine, ca sa intre la suflet, ia o bucata de paine si intinde-o prin ulei, e pacat de el si de tine sa nu te bucuri pana la capat.
Am dreptate, nasule??
Simplu, mai mult ca rapid si prea bun! Unul din meniurile mele preferate.
Cand te gandesti ca tot ce mai trebuie este un vin alb, putin rece si ai atins perfectiunea.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns