
Cum dă frigul, cum ne place un aluat cu ceva umplutură să ne mângăie sufletul și papilele gustative, nu-i așa? Nu facem abuz, dar uneori parcă nimic nu merge mai bine decât o plăcintă caldă.
Ca să echilibrez situația, nu am prăjit nimic, și am folosit o umplutura colorată și plină de nutrienți formată din brânză feta, spanac, mărar, mentă, ceapă, ce să mai povestim, un deliciu.
Puteți schimba umplutura după bunul plac, iar dacă alegeți o altă umplutură, nu uitați să ne lăsați și nouă un mesaj în rubrica comentarii să ne inspirăm reciproc.
(Ad)
Pentru rețeta de astăzi am folosit următoarele ingrediente:
- 350 g făină (eu am folosit 200 g făină integrala si restul făină albă)
- 150 ml lapte
- 7 grame drojdie
- 2 linguri iaurt grecesc
- 3 linguri unt topit
- sare
- 1 linguriță miere
Pentru umplutură:
- 100 g brânză feta
- 1 lingură cremă de brânză
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură mărar
- mentă
- 1 legătură pătrunjel
- 1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Într-un bol am cernut făina. Separat, într-un alt castron, am amestecat laptele ușor călduț cu drojdia și mierea de albine. Am turnat amestecul lichid peste făină și am amestecat. Am adăugat iaurtul, un praf de sare și untul topit.
Am răsturat aluatul pe blatul de lucru și l-am frământat, apoi l-am lăsat la dospit pentru 2 ore.
Umplutura:
În acest timp am pregătit umplutura pe care am ținut-o la frigider până ce aluatul a fost gata.
Am scos toate ingredientele la îndemână împreună cu partenerul acestei rețete – ultimul model de optigrill 4 în 1 de la Tefal România.
Am pornit aparatul și am montat accesoriul tavă în care am sotat spanacul.
Într-un castron am amestecat brânza feta cu crema de brânză și am adăugat verdețurile tocate mărunt. Am tocat și spanacul pe care l-am integrat în compoziție, am amestecat bine și am lăsat castronul în frigider.
Plăcintele:
Am împărțit aluatul în 8 părți egale și fiecare bucată am modelat-o într-o bilă, apoi am întins-o, iar în centrul ei am adăugat o lingură de umplutură. Am tras din marginile aluatului peste umplutură și am aplatizat ușor, cât să nu scot umplutura. Am format mini plăcinte.
Poate vă e mai utilă varianta VIDEO pentru procesul de împăturire.
Am încins OptiGrill-ul și am adăugat câteva 4 mini plăcințele în accesoriul tavă. Le-am ținut câte aproximativ 3 minute pe fiecare parte, iar la final le-am uns cu unt topit amestecat cu usturoi și pătrunjel.
Sunt excelente când sunt calde, însă au mers de minune și reci.
Despre Optigrill 4 in 1, acest grătar inteligent:
- Grătar de masă cu deschidere la 180 de grade
- Funcție cuptor și modul meniu complet
- Măsoară grosimea ingredientelor și își ajustează automat timpul de gătire
- Are 9 programe automate, iar în aplicația My Tefal găsești inspirație din plin.
Am și o surpriză pentru voi, un cod DANIELANICULI care vă aduce 10% reducere, în perioada 13 – 19 noiembrie, pe E-shop Tefal.
Sper să vă bucurați atât de rețetă cât și de codul de reducere oferit comunității.





Cu drag,
D
Lasă un răspuns