SHOT CU ENERGIE ȘI VITAMINA C
Am auzit prima dată de turmeric în urmă cu 7-8 ani, însă a intrat în viața mea într-un moment dificil din punct de vedere al sănătății. Atunci am studiat, am cercetat și am înțeles că pentru a te bucura de beneficiile minunate pe care le are nu înseamnă doar un ceai sau a condimenta puțin mâncarea.
Am găsit atunci un supliment conceput corect din punct de vedere al ingredientelor, având inclusiv piper, ingredient care ajută la o mai bună absorbție de către organism.
Mă rog, ideea este că nu vreau să ducem discuția în această zonă foarte detaliată, tocmai pentru că știu că cel mai important este să vă documentați din surse oficiale și să solicitați sfatul medicului. Indiferent cât de bune ar fi aceste superalimente există o categorie de persoane care nu au voie să consume. Ghimbirul este un exemplu în acest sens.
Noi ne vom rezuma acum la o super rețetă.
Turmeric shotul este o combinație de ingrediente super aromate! De reținut că se consumă în varianta de shot și nu cantitate industrială. 25-50 ml sunt de ajuns pentru o singură doză 🙂
Are puternic efect antiinflamator pe lângă faptul că este foarte gustos.
Eu am pregătit varianta la storcator. Folosesc un storcător cu ax melcat, însă la fel de bine merge folosit și un blender de mare viteză.
Ingrediente:
- 1 sau 2 portocale mici (acestea vor echilibra balanța pe partea de dulce)
- 2 lămâi
- 25 g rădăcină turmeric
- 25 g rădăcină ghimbir
- piper negru sau ulei de măsline
Piperul sau sursa de grăsime (uleiul de măsline) ajută la absorbția turmericului.
Mod de preparare:
Dacă aveți și folosiți un storcător atunci nu trebuie decât să adăugați ingredientele în aparatul care la extrage zeama și va elimina pulpa ingredientelor.
Dacă folosiți un blender, amestecași sucul de portocală și lămâie (stoarse separat) cu rădăcina de ghimbir și turmeric. Opțional se poate adăuga un strop de apă.
Înainte de servire am râșnit puțin piper și am savurat dimineața la mic dejun, dar și după masa de prânz 🙂
Nu am păstrat la frigider mai mult de 1 zi, deci nu aș ști ce să spun cu privire la păstrarea pe termen lung. Eventual aș opta să distribui în forme pentru gheață și să păstrez la congelator, dar încă o dată nu știu cum să raportez asta la beneficii. În același timp mă gândesc că un cub de gheață atât de colorat s-ar preta de minune în câte un smoothie.
Aștep să îmi povestiți ce variantă de turmeric shot ați preparat. La storcător sau blender?
Așa arată o băutură bogată în Vitamina C, antioxidanți, culoare naturală și un gust senzațional!
Cu drag,
D
Denisa
Salut,eu am folosit turmenic in prepararea unei creme pentru dureri de spate si a fost foarte eficient si bun. Am sa probez si in această varianta pe care ai folosit-o tu.
Florescu Mihaela
Foarte atractiva ideea de servire, dar unde ati gasit turmeric radacina? Turmericul, in general, se gaseste pe piata romaneasca sub forma de pudra.
danielaniculi
Buna ziua. Se gaseste la Lild in aceasta perioada, nu am mai gasit pana acum, dar si in mega image- magazinele mari
danielaniculi
Ce bine suna prepararea cremei! Wow! Nu m-am gandit la asta
Denisa
Bună dimineața,noi nu locuim in România si aici la-m găsit.Eu la-m folosit pentru masaj la o persoană cu dureri de spate. Lucrez in domeniul masajul si am avut o persoana cu probleme de spate (la mușchi de lângă coloană) și am găsit o rețetă veche care avea si turmenic.
Andreea
Sună foarte tentant , eu am 1kg de pudră organică de tumernic. Aș putea folosi numai pudră în loc de rădăcină și dacă da cam cât crezi?
Mulțumesc
danielaniculi
Buna!Nu am incercat varianta cu pudra si imi este greu sa aproximez. Cu pudra poti pregati mai curand ceai de ghimbir cu turmeric 🙂
danielaniculi
Excelenta idee!! Multumim pentru ca impartasesti si cu noi 🙂