
Este a doua oară când integrez făina de mălai într-un desert și pot spune că m-am îndrăgostit iremediabil de textura obținută. Eu am combinat făina de mălai cu o făină de migdale, și categoric acestea două se potrivesc bine în rețetele de tip desert, și le voi mai folosi categoric.
Mai mult decât gustul minunat, rețeta este foarte simplă, și nu ai nevoie de o listă interminabilă de ingrediente. Așa că propun să ne apucăm de treabă.

Ingrediente:
- 200 g unt (la temperatura camerei)
- 2 banane
- 150 g făină de migdale
- 150 g mălai fin (eu am folosit din gama gluten free de la Lidl – Belbake)
- 3 ouă
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- sucul de la o portocală și jumătate
Pentru cremă:
- 250 g mascarpone
- sucul de la 1 portocală
- 1 linguriță miere de albine
Mod de preparare:
Am mixat untul cu cele două banane zdrobite, iar separat am mixat cele 3 ouă. Praful de copt și bicarbonatul le-am amestecat cu mălaiul. Am adăugat făina de migdale, și sucul de la portocale, în amestecul de ouă cu banane.
Am completat cu ouăle bătute și apoi cu mălaiul amestecat cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
Compoziția finala este una foarte consistentă, nu trebuie să vă panicați. Am transferat-o într-o tavă de chec pentru cuptor și am copt la 175 de grade pentru 45 de minute.
După ce timpul s-a scurs, am scos checul și l-am lăsat să se răcească complet înainte de adăuga crema.
Cu un tel am amestecat bine crema de mascarpone cu sucul de la portocală și mierea de albine, apoi am adăugat deasupra checului și am finalizat cu fulgi de migdale și coajă de portocală.
Pe instagram am postat o variantă video a acestei rețete, dacă vă ajută mai mult și vă place conținutul de acolo, nu uitați să interacționați cu postările, să lăsați inimioarele voastre și neapărat să salvați rețeta. Toate aceste acțiuni contează enorm pentru noi, creatorii de conținut.

Vă las aici și fotografia în care se vede mălaiul folosit și făina de migdale.




Sper din suflet să iasă la fel de bun cum a ieșit la mine și să vă bucurați de o felie generoasă de chec fără gluten și fără zahăr adăugat.
Cu iubire, ca de fiecare dată,
D
Lasă un răspuns