SALATĂ DE PASTE INTEGRALE CU SPARANGHEL ȘI SOMON
O altă rețetă din categoria celor de vară, lejere, cu minim de efort, însă extrem de hrănitoare și sățioasă, astăzi vă propun o combinație între paste integrale, sparanghel și somon.
Am intergat rețeta aceasta în ultimul plan alimentar publicat pe blog, și categoric este una dintre acele rețete de ținut minte, atât pentru o cină lejere, cât și pentru un prânz delicios la birou. Salata asta se potrivește de minune cu caserola pentru a doua zi.
Nu ai niciun motiv pentru care să nu treci combinația asta și pe lista ta de preparate, cu atât mai mult cu cât este gata în mai puțin de 30 de minute.
Ingrediente:
- paste integrale (eu am folosit penne, și vă recomand să folosiți la fel)
- 1 bucată somon (250 grame)
- câteva fire sparanghel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Am început cu somonul pe care l-am condimentat cu piper și l-am stropit cu zeamă de lămâie, apoi l-am introdus în airfryer pentru 25 de minute, timp în care am pus la fiert pastele în apă cu sare.
Pastele le-am fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Fiecare sortiment are timpul lui de fierbere, așa că verificați eticheta.
Separat, am spălat și curățat sparanghelul pe care l-am tras la tigaie 2-3 minute. Pentru a îndepărta partea lemnoasă a sparanghelului, îndoiți pur și simplu și se va rupe exact acolo unde trebuie.
Când pastele au fost gata, le-am scurs de apă și le-am clătit cu apă rece, apoi le-am transferat într-un castron și am adăugat sparabghelul, somonul rupt în bucățele și pentru că aveam un rest de halloumi fript, l-am adăugat și pe acesta.
Pur și simplu deliciu de rețetă.
Bon appetit,
Cu drag,
D
Lasă un răspuns