E cu adevărat vară pentru mine atunci când încep să fac supă de roșii o dată la două săptămâni, iar astăzi am făcut-o pe prima, total diferită de ceea ce făceam până acum. Diferită și mult mai simplă, deși toate supele sunt simple, aceasta e mai cu moț.
Pentru că am pus toate legumele într-o tavă, le-am stropit cu ulei, aaa, dar hai dă facem rețeta pas cu pas, că așa e mai frumos!
Ingrediente:
- 8-10 roșii
- 2 cepe noi cu tot cu frunzele verzi
- 3 căței de usturoi
- 4 ardei kapia mici (roșu, galben, portocaliu) sau 2 ardei kapia mari
- 2 felii de pâine
- ulei de măsline aromat (cu ceva influențe din Toscana)
- o mână de busuioc
Mod de preparare:
Roșiile le-am dat în jumătate, ceapa la fel, usturoiul l-am curățat și de la ardei am scos semințele, pâinea am tăiat-o cuburi, iar toate acestea le-am așezat într-o tavă de cuptor, apoi le-am stropit zdravăn cu ulei de măsline. Acela de îți face poftă de o vacanță în Italia!
Tava am acoperit-o cu folie alimentară și am introdus-o în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30 de minute.
Când timpul s-a scurs, am scos tava și am lăsat legumele să se răcorească puțin. Am îndepărtat coaja roșiilor, care se desprinde foarte ușor, apoi am mutat totul într-un alt vas pentru a putea trece cu blenderul de mână, nu înainte de a adăuga minunatul busuioc.
Sau puteți muta toate ingredientele într-un blender mare și pulsați la viteză mare până când totul se transformă într-o pastă generoasă.
Pentru gusturile pretențioase ale Alexiei, a trebuit să mai trec supa printr-o sită fină, care a oprit anumite urme de ceapă verde. Eu însă am preferat să o las mai rustică. I-am așezat alături 2 felii de pâine extra crocantă din secară și așa a arătat prânzul nostru.
Bine, sunt disperată să ascult muzică și la noi în casă zdrăngăne cât e ziua de lungă, fie pe laptop sau pe sistem, gătesc cu muzică, scriu cu muzică, fac baie cu muzică, așa că am să las aici câte o piesă care se nimerește să cânte atunci când termin de scris.
Acum:
With love,
D
Lasă un răspuns