Se apropie Pastele si toata lumea este in cautare de retete, insa eu trebuie sa recunosc ca aceste zile minunate le petrecem acasa la mama, acolo unde suntem asteptati cu preparatele traditionale incepand cu oua rosii, cozonac, drob, pasca, stufat, ciorba de miel, friptura de miel si curcan.
De fiecare data cand sunt in bucataria mamei, imi iau rolul de ajutor de bucatar, rol in care reusesc sa o incurc si sa ne impiedicam una de alta, dar asta pentru ca eu sunt de parere ca fiecare isi cunoaste cel mai bine gospodaria lui.
Dar reusesc cu brio sa coordonez categoria garniturilor si sa impun mici trucuri pentru a reusi sa mancam corect si intervin cu zona verde/ salata!
Mai jos va prezint o salata aperitiv pe baza de castravete, seminte de susan, sos de soia si zeama de lamaie.
Ingrediente salata de castraveti cu patrunjel:
- 1-2 castraveti
- 1-2 linguri seminte de susan
- 1 lingurita seminte de susan negru ( optional )
- 1-2 lingurite sos soia
- 1-2 legaturi patrunjel
- zeama de lamaie dupa gust, gustul meu cere destul de multa 🙂
Am scris cate 1-2 in functie de ce cantitate de salata doriti sa preparati!
Modalitate de preparare:
Castravetii spalati bine si curatati de coaja, se taie mai intai in doua bucati egale, se feliaza pe lung si se taie julienne, dupa care se lasa la scurs aproximativ 1 ora intr-o sita, pentru eliminarea surplusului de apa.
Dupa care se asezoneaza cu sos de soia, zeama de lamaie, sare si semintele de susan.
La patrunjel se indeparteaza cozile si se toaca nu foarte marunt, dupa care se amesteca cu salata de castraveti.
Salata de castraveti cu patrunjel poate fi servita in prima zi de Paste la micul dejun, pe post de aperitiv sau langa friptura.
Va doresc pofta buna!
Lasă un răspuns