Pasiunea mea, spanacul, pe care nu il ratez niciodata la inceputul primaverii, atunci cand il gasesc atat de verde si de aratos. Nu s-a intamplat o singura data sa plec cu doua sacose pline cu frunze de spanac. Il folosesc in supa, salate, smoothie-uri sau sucuri de legume.
Este simplu sa il cumperi, simplu sa il gatesti pentru ca nu prea necesita timp de preparare intrucat pentru a beneficia cu adevarat de toate proprietatile este indicat a fi consumat crud.
Daca exista ceva epuizant in toata aceasta reteta, este spalatul frunzelor, insa are atatea beneficii incat merita orice efort. Dupa doar o portie, efectul Popey nu va intarzia sa apara 🙂
Ingrediente supa crema de spanac:
- 500 grame spanac proaspat
- 2 morcovi
- 1 cartof
- 1 praz
- frunzele de la 4 legaturi de ridichi
- 3 -4 catei de usturoi
- 30 grame unt
- jumatate lingurita ierburi de provence
- sare roz de himalaya
- piper
- 1 litru apa
Modalitate de preparare supa crema de spanac:
Intai si intai se pune la fiert apa, iar in momentul in care da in clocot se adauga legumele: cartoful, prazul, morcovii si usturoiul, pe care le lasam sa fiarba.
Frunzele de spanac se spala in mai multe reprize, se inlatura coditele si se lasa in apa rece pana cand supa este gata.
Cand legumele sunt fierte de ajuns, se adauga frunzele de spanac si frunzele de la ridichi pe care le lasam doua minute.
Strecuram supa pentru a putea mixa legumele impreuna cu untul si condimentele si adaugam zeama cat sa obtinem o supa cremoasa.
Poate fi servita atat calda cat si rece.
In general la supele creme se adauga crutoane, insa eu va propun sa incercati si alte variante foarte gustoase, de exemplu doua lingurite de nuci macinate!
O supa crema de spanac super fresh, simplu de preparat si foarte gustoasa!
Va doresc pofta buna!
Lasă un răspuns