Deși am tatonat vreme de două săptămâni cu o alimentație keto, nu am avut în meniu pâine keto deloc. A urmat apoi perioada de vacanță, iar acum că am revenit am zis să revin la același meniu.
În orice caz nu sunt la prima rețetă de pâine fără carbohidrați, însă această versiune mi se pare cea mai gustoasă. Unde mai pui că a mâncat până și Alexia, e adevărat cu gem fără zahăr, dar a mâncat.
Atunci când faci astfel de preparate și ai o alimentație normală, este bine să ai în vedere că sunt variante care abundă în grăsimi, fie ele și sănătoase, aceste grăsimi trebuie corelate cu restul alimentației pe timpul zilei. Dacă mănânci două felii de pâine keto și mai scapi puțin în borcanul cu unt de arahide + alte nuci/semințe pe timpul zilei, cu siguranță nu este cea mai bună decizie.
Așa cum am spus tot timpul, echilibrul și moderația sunt cheia succesului.
Iată cât de simplu se face această pâinică 🙂
Ingrediente:
- 95 g făină de migdale
- 28 g făină de cocos
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 linguriță semințe de chia
- 1/4 linguriță sare
- 5 linguri ulei de cocos sau unt topit
- 12 albușuri
Mod de preparare:
Pentru început am preîncălzit cuptorul la 165 de grade și am tapetat o formă de chec cu hârtie de copt.
Într-un blender am amestecat făina de cocos cu cea de migldae, praful de copt, sarea și semințele de chia și am pulsat pentru câteva secunde, atât cât ingredientele s-au amestecat.
Am adăugat untul și am continuat să pulsez pentru alte câteva secunde. Dacă rămâne amestec pe pereții vasului, cu ajutorul unei spatule se rezolvă acest aspect imediat.
Într-un bol separat am pus albușurile și le-am bătut spumă până când compoziția a devenit una fermă.
Din compoziția rezultată am turnat jumătate peste amestecul de făină și am dat din nou drumul la blender, apoi am vărsat compoziția într-un bol și am încorporat restul albușurilor cu o spatulă amestecând încet de sus în jos pentru a păstra compoziția cât mai pufoasă.
Am turnat aluatul în tava de chec pregătită și am lăsat în cuptor pentru 40 de minute.
După cele 40 de minute, am acoperit vasul cu folie de aluminiu și am lăsat pentru încă 30 de minute.
Am feliat minunăția doar după ce s-a răcit complet. Evident, Alexia a furat prima felie, iar eu mi-am făcut pofta exact așa cum făceam și cu pâinea integrală. Am scos untul din frigider și am uns o felie. MINUNĂȚIE!
Cu drag,
D
Sergio
este scumpa, cu faina de cocos migdale si alte exotice, e pentru cei bogati
danielaniculi
200 g faina de cocos costa 4,5 lei si o singura punga iti ajunge foarte mult timp. Daca te intereseaza o astfel de reteta 🙂
Petra
Eu am cumpărat faina de cocos eco la 12 lei 250 grame.
Multumesc de reteta!!
danielaniculi
Minunat! Nu este scumpa si o singura punga ajunge foarte mult timp.
Anonim
Excelenta,eu am folosit si !/2 lng.de xantal
danielaniculi
Buuun!!! Multu pt feedback si info noi ☺️
Claudiu
buna ziua! nu se pot folosi in paine galbenusurile? sa nu fie risipa
danielaniculi
Bineinteles ca se pot folosi sau se pot congela si pot fi folosite la o crema de zahar ars fara zahar adaugat 🙂