Dintre toate deserturile fără zahăr pe care le fac, de departe preferatele Alexiei sunt brioșele sau checul cu banane. Ieri mi-am propus un mix cu care să o surprind după școală.
Numai că până am surprins-o pe ea, m-am surprins pe mine și m-am delectat cu două porții. Nu de alta, dar trebuia să mă asigur că preparatul este unul foarte bun. Am profitat de o zi de luni foarte aglomerată pentru a mă alimenta corespunzător. Aveam nevoie de combustibil, așa că aceste brioșe au fost numai bune pentru o doză de energie.
Sunt gata foarte repede și ca orice alte brioșe se fac și foarte ușor. Diferența dintre acestea și brioșele clasice constă în lista de ingrediente și lipsa produselor precum zahăr și făină albă.
Recomand aceste brioșe atât pentru o gustare la birou, dar și pentru pachețelul de școală al copilului. Mai ales pentru pachețelul de școală, pentru a evita poftele pentru produsele de patiserie procesate/ fast-food și dulciuri ambalate a căror etichetă este un dezastru!
Ne apucăm de treabă?
Așa mă gândeam și eu 🙂
Ingrediente:
- 2 ouă întregi + 2 albușuri
- 3 banane medii
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- 1 linguriță extract vanilie
- 30 ml ulei măsline
- 1/2 inguriță scorțișoară
- 3 linguri cacao
- 60 g făină de migdale
- 40 g făină de ovăz
- 90 g fulgi de ovăz
- 1 linguriță stevia lichidă (opțional, pentru un gust mai dulce)
- 2 linguri fulgi de migdale
Mod de preparare:
Pentru început am preîncălzit cuptorul la 180 de grade și am scos formele pentru brioșe. Am folsoit niște forme de carton individuale, foarte practice de altfel.
Ouăle le-am amestecat într-un bol separat, iar într-un alt recipient am pasat bananele cu furculița peste care am adăugat restul ingredientelor.
Am turnat amestecul de ouă și cu telul am amestecat energic, ca o adevărată sportivă, toate ingredientele.
Compoziția obținută am distribuit-o în formele pregătie și am copt brioșele pentru 30 de minute.
O singură brioșă are undeva în jur de 250 calorii. Astfel încât o singură brioșă este de ajuns pentru o gustare. Este foarte generoasă ca și cantitate, dar și foarte sățioasă.
Cu drag,
D
Matei Violeta
Astăzi am făcut și eu în același tip de forme , brioșe cu ouă, banane, ovăz, iaurt, migdale și scorțișoară!
danielaniculi
Si cum au iesit??? Imi place ideea cu iaurtul. Il mai folosesc si eu si e bun rau ❤️
Raluca Popa
Minunate! de unde ati luat formele?
Raluca Popa
Buna ziua
Puteti, va rog sa imi spuneti de unde ati luat formele de briose?
Toate cele bune!
danielaniculi
Buna ziua. Va spun sincer ca nu mai stiu. Posibil din Pepco sau Jumbo, dar nu mai stiu 🙂
danielaniculi
Buna, Raluca. Nu mai stiu, cred ca Pepco sau Jumbo 🙂