Nu știu dacă ați mai reținut până acum că de câteva luni am creat un grup pe facebook, un grup intitulat viața fără diete, viața #fărăzahăradăugat. Este un grup în care tot ceea ce facem este să împărtășim idei cu rețete sănătoase și inspiratie venită de la membrii grupului. Zilele trecute am avut o postare cu un brownie cu zucchini, iar în momentul în care l-am văzut am știut că vreau să fac varianta unui chec.
Aveam zucchini și am început rețeta de o variantă de bază pe care o folosesc și pentru alte chechuri.
Îmi place foarte tare ideea de chec sățios și nutritiv pentru gustările de peste zi. Îi pun tot timpul și Domnului B, iar Alexia mănâncă 1-2 felii după ce o iau de la școală sau dimineața la micul dejun.
Un alt aspect care îmi place la genul acesta de preparate este că sunt foarte sățioase și nu declașează efectul domino în care îți dorești să iei felie după felie până termini tot checul.
Cu doar câteva ingrediente propun să ne apucăm de treabă.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 2 banane
- 110 g făină de hrișcă
- 80 g pudră de cacao
- 2 cupe proteina vegană (la alegere)
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 100 ml lapte vegetal
- 1 zucchini dat pe răzătoarea mică
- bobițe de cacao (opțional)
- 1 linguriță extract de vanilie
Câteva mențiuni scurte:
*Dacă nu aveți și nu folosiți proteină de niciun fel nu este o tragedie, eu o folosesc uneori pentru a da mai multă aromă acestor preparate. Sunt variante de proteină fără zahăr adăugat precum cele de la Gold nutrition sau YOUR SUPER POWER.
*Bobițele de cacao le-am folosit ca decor, obișnuiesc să am destul de des în casă și îmi place să le adaug în iaurturi, porridge, pancakes etc. Nici ele nu sunt esențiale. Se pot scoate din rețetă sau se poate adăuga o mână de afine.
*Laptele vegetal sau nu este la alegere, ba chiar dacă eliminați proteina din rețetă nici nu mai este nevoie de acest lapte neapărat.
Mod de preparare
Am pregătit două castroane. Unul pentru alimentele uscate, iar celalalt pentru cele umede.
Am amestecat ouăle bătute cu banana pasată într-un castron, iar în celalalt am amestecat făina cu cacao, praful de copt, bicarbonatul și proteina.
Am combinat cele doua amestecuri și am încorporat micul zucchini dat pe răzătorea mică.
Am preîncălzit cuptorul la 175 de grade și am tapetat o formă de chec cu hârtie de copt.
Am transferat compoziția în formă și am lăsat checul în cuptor pentru 45 de minute.
Ideal este să nu fie tăiat până nu se răcorește bine. Ideal am zis, la noi nu a fost posibil pentru că Alexia era super încântată de miros și a savurat primele două felii.
Aștept cu interes să îmi povestiți ce modificări ați adus acestei rețete și dacă a fost apreciată în familie.
Cu drag,
D
Didi
Ce poate inlocui proteina vegana? Sau o putem exclude fara repercursiuni?
Anonim
Delicios…Nu am pus zucchini, însă am adăugat merisoare. Nici proteina vegetală nu am pus. Unde se gasesc bobițe de cacao? Mulțumim pentru rețelele delicioase! Zi frumoasă!
danielaniculi
Se poate exclude. Am facut mentiune si in reteta 🙂
danielaniculi
Ma bucur enorm ca iti place!! Eu am ultima oara seminte de chia si bobite de cacao (cocoa nibs) de pe myprotein
Cris
Pot folosi faina de ovăz in locul vrei de hrișca? Și dovlecel in loc de zucchini?
Daniela Petrescu
Dovlecelul l-ati stors de zeama?
danielaniculi
Zucchini nu are asa o concentratie de apa precum dovlecelul romanesc prin urmare nu l-am stors. Daca folositi dovlecel e mai bine sa fie stors de zeama exact ca la chiftelute.
danielaniculi
Imi scria mia devreme o cititoare ca a folosit faina de orez si a iesit minunat. Sunt convinsa ca la fel de bine va iesi si cu ovaz 🙂
Daniela Petrescu
Cat zuchini pun? Am unul mare.
danielaniculi
Merge cu 1. Este ok astept impresii
Valentina
Am făcut și eu astăzi .
Este super buun .
Sunt cu ochii pe tine, ești o super sursa inspiraționala!
danielaniculi
Ieeiii!! CE ma bucur, acesta cred va fi cel mai iubit chec de pe blog :)) asta e bine, nu e deloc rau
Lavinia
Buna. Am incercat si eu rețeta, dar am pus cantitatile aproximativenl, neavand cantar. Nu am folosit proteina si am uitat sa adaug esenta de vanilie. Din pacate, a iesit putin amarui. Oare sa fie de la cacao? Cu ce pot înlocui faina de hrisca? Sper ca data viitoare sa iasa perfect. O sa incerc si alte rețete de pe blog.
danielaniculi
Hey! Cantarul este de cele mai mult ori indispensabil atujnci cand vorbim de prajituri, dar merge si la ochi daca obisnuiesti sa gatesti des. Sortimentul de cacao influenteaza gustul, asta clar. Incearca sa pui mai putin data viitoare. Faina de hrisca o poti inlocui si cu faina de naut, e psoibil sa iti placa mai mult, e mai gustoasa. Astept vesti si despre alte preparate 🙂
Anonim
Bună, îmi place site tău e super tare, am făcut deja câteva rețete printre care tortul cu morcov, toți cei care au gustat nici nu au bănuit ingredientele, revenind la rețetă de mai sus în ce moment se adausa pepitele de ciocolata? Mersi și la cat mai multe rețete ieșite din comun
Lynda
Bună, îmi place site tău e super tare, am făcut deja câteva rețete printre care și tortul cu morcov, cei ce l au gustat nici nu au bănuit ingredientele, revenind la rețetă de mai sus în ce moment se adaugă pepitele de ciocolata? Mersi și la cat mai multe rețete ieșite din comun
danielaniculi
Buna si multumesc!! Ma bucur enorm ca iti plac retetele 🙂 si sper sa incerci cat mai multe. Bobitele de cacao le-am presarat inainte de a introduce forma in cuptor. 🙂