Ador cartoful dulce si cel mai des il folosesc ca garnitura atunci cand gatesc peste, sub forma unui piure sau pur si simplu la cuptor. Gustul dulce al acestui cartof imi potoleste si pofta de desert in acelasi timp cu felul principal.
Pe langa gustul minunat, cartoful dulce are o multime de calitati si proprietati, continand glutatione, esential in intarirea sistemului imunitar.
Cartoful dulce este totodata si o sursa impotrtanta de betacaroten, un puternic antioxidant. De aici si culoarea intensa pe care o are acesta.
Cartoful dulce poate contribui, de asemenea, la sanatatea pielii. Vitamnia A este un antiinflamator natural, fiind de ajutor in eliminarea bacteriilor ce cauzeaza aparitia acneei.
Aceasta reteta a fost inspiratia dintr-o zi creativa in bucatarie, in care am lasat imaginatia sa lucreze pentru mine, m-am lasat condusa spre cele mai intense ingrediente si din punctul meu de vedere am obtinut o supa extrem de indrazneata si apetisanta. Laudele invitatilor au fost bucuria sufletului, ca de obicei 🙂
Ingrediente supa crema picanta de cartof dulce si mascarpone:
- 1 cartof dulce de marime mai mare
- 2 morcovi
- 2 lingurite de ghimbir proaspat
- 1/2 lingurita piper cayenne
- 1 ceapa alba
- 100 grame unt
- 3 linguri de mascarpone
- sare
Modalitate de preparare supa crema picanta de cartof dulce si mascarpone:
Intr-un vas in care urmeaza sa pregatiti supa, se pune 100 grame unt la topit in care se rumeneste ceapa taiata in doua bucati. Se lasa cam 5 minuta pana cand aceasta isi lasa savoarea, apoi se scoate din oala.
Se adauga cartoful taiat cuburi impreuna cu morcovul, peste care se pune 1- 1,5 l apa si se lasa sa fiarba pana cand morcovul este aproape gata.
Se adauga ghimbirul, sarea si piperul cayenne pentru inca 5 minute.
Intr-un castron se vor extrage legumele pentru a fi pasate cu ajutorul blenderului. Eu folosesc un blender vertical care este indicat in astfel de preparate.
Se mixeaza pana cand se obtine un piure fin. Se adauga apa in care au fiert legumele, cu polonicul pana se ajunge la consistenta dorita. Mie imi place supa crema sa fie foarte cremoasa si nu pun foarte mult lichid.
La final se adauga mascarpone si se mixeaza in continuare pana acesta este incorporat.
Am obtinut astfel o supa picanta de cartof dulce 🙂
Eu am spus ca aceasta supa este precum dragostea, atat de dulce insa la fel de picanta in acelasi timp, te poarta pe meleaguri exotice, te nauceste si te indeamna sa continui lingura cu lingura pentru a te bucura de aroma si textura fina.
Ca si idee de topping, a doua zi am servit-o cu creveti trasi la tigaie!
Nicole
Daa! Sunt fericita ca am mancat din aceasta minunata supa! Felicitari! 🙂