Mie una îmi plac combinațiile de prăjituri cu brânză, mai ales dacă aduc și un aport nutritiv considerabil și nu sunt doar un răsfăț.
Am pregătit o prăjitură proteica, delicioasă și nutritivă, fără zahăr și fără gluten, perfectă și pentru cei cu intoleranțe care sunt nevoiți să țină un regim special fără gluten.
Textura etse una umedă, nu este nici pe departe o prăjitură pufoasa, iar ca și sursă de îndulcire am folosit banana care s-a pretat de minune pentru această rețetă.
Hai să ne apucăm de treaba să vezi cât de ușor se pregătește și cât de puține ingrediente necesită.
Vă las AICI și vartianta ei video..
Ingrediente:
- 2 banane
- 100 g unt topit
- 100 g făină de migdale
- 8 g praf de copt
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 ou
- 250 g ricotta (bine scursă de excesul de lichid)
- 10-12 prune (poate și mai bine, depinde de dimensiunea lor)
Mod de preparare:
1. Am spălat prunele și le-am tăiat pe jumatate, apoi în felii.
2. Am zdrobit bananele cu o furculiță. Într-un castron am amestecat bananele cu untul topit, am integrat oul și ricotta, apoi migdalele măcinate (făina de migdale) amestecate cu praf de copt și scorțișoară.
3. Într-o formă de tort cu pereți detașabili (22-24 cm aproximativ), pe care am tapetat-o cu hârtie de copt, am turnat amestecul.
4. La final, am adăugat feliile de prune și niște fulgi de migdale.
5. Am introdus tava în cuptorul incins la 185 de grade pentru 40 de minute.
*A se lăsa complet la răcit înainte de a fi tăiată. Voi să aveți răbdare.
Puteți servi fără grijă cu o cupă de înghețată, la alegere, pregătită de voi #farazahar sau înghețata preferata 🙂
Tu ce variantă alegi?
Cu drag,
D
Maria O.
Buna Daniela.
Cu ce pot înlocui banana din rețetă ta?
Mulțumesc frumos!
Maria O.
Tot eu…
Oare merge și de această dată piureul de mere așa cum mi-ai mai recomandat la o altă rețetă?
Dar cam cat sa fie
Mulțumesc mult!
danielaniculi
S-ar putea sa fie mult prea lichid, nu stiu daca as incerca 🙁
danielaniculi
Poti indulci cu un zahar de cocos sau stevia si in acest caz poti renunta la banana care are rol de a indulci prajitura