MIC DEJUN COMPLET – TOAST CU OUĂ, AVOCADO ȘI PÂINE CU SEMINȚE
Pentru 2024 mi-am propus să vă postez mai multe rețete cu mic dejun, oricum sunt destule idei și în categoria dedicată planificării alimentare, unde în fiecare zi vă las câte o propunere pentru micul dejun. De altfel, de aceea și prooiectul planificării alimentare îmi este atât de drag, pentru că îmi doresc să vă inspir și să vă dau cât mai multe idei despre mese ce se pregătesc ușor, sunt consistente, delicioase, dar mai ales nutritive.
Acest mic dejun ar putea fi trecut cu siguranță în topul preferințelor noastre. Bine, cam tot ce conține ou ne fascinează, dar această combinație ne-a fascinat de-a dreptul papilele gustative. Am știu de ce filmez și fotografiez rețeta, pentru că era necesar ca ea să ajungă în mediul online.
Avem ouă, avocado și pâine cu semințe, adică proteine, grăsimi și carbohidrați, fibre și vitamine. Cu alte cuvinte combustibilul perfect pentru a porni motoarele pentru o zi de muncă.
La capitolul ingrediente, nu aveți nevoie de mare lucru, însă o să vă las idei despre cum puteți jongla cu condimentele și aromele pentru a echilibra gustul, iar cantitățile le puteți adapta în funcție de câte persoane urmează să atace farfuria.
Eu am folosit:
- 3 ouă fierte
- 1 avocado
- 2 tije de apio (nu cele mai mari, eu am avut două mai micuțe)
- 1 lingură capere (nu aveți capere, adăugați câteva măsline verzi)
- 1 lingură iaurt sau ricotta
- zeamă de lămâie
- pătrunjel tocat
- sare
- piper
- un strop ulei de măsline (eu aveam ceva cu trufe și am stropit la final, nu e musai, ideal e totuși să fie de măsline si de foarte bună calitate, dacă nu aveți atunci puteți trece peste acest pas)
- pâine integrală cu semințe
Contează să fie o pâine bună, consistentă, vă orientați în funcție de ceea ce găsiți. Important este să o rumeniți.
Cum am procedat?
Am tocat apio mărunt și l-am lăsat deoparte. Dacă nu aveți apio, deși este excelent în această combinație, puteți folosi andive sau castravete. Merge bine și 1/2 ceapă roșie. Acum înțelegeți de ce spuneam că vă puteți juca în multe variante pornind de la 2 ingrediente (ou și avocado)
Am pasat ouăle și avocado cu furculița, am adăugat restul ingredientelor, am potrivit gustul, apoi am rumenit pâinea și am servit micul dejun.
*Dacă nu aveți pătrunjel, folosiți mărar (și mai bun), iar la capitolul semințe, eu am ales dovleacul, însă puteți alege și altceva.
Pe instagram aveți și varianta VIDEO pentru această rețetă.
Aștept feedback de la voi.
Micul dejun chiar trebuie să fie masa cea mai completă și consistentă a zilei. Pentru această rețetă nu e nevoie de foarte mult timp, puteți fierbe ouăle cu o zi înainte, iar dimineața doar asamblați și savurați.
La voi cum arată, de obicei, prima masa a zilei?
Cu drag,
D
Lasă un răspuns