PANCAKES CU FĂINĂ INTEGRALĂ, OVĂZ ȘI FĂINĂ DE MIGDALE
Un mic dejun pe care îl integrez uneori în planificarea alimentară este cel pe bază de pancakes, așa că încerc să le fac cât mai nutritive și bogate în fibre, astfel încât să avem un mic dejun nu doar aspectuos, dar să fie nutritiv și delicios.
Aceasta a fost farfuria din weekend. O minunăție de pancakes pe carte le-am pregătit dintr-un amestesc de făinuri, și am optat pentru un topping plin de culoare.
Hai să ne apucăm de treabă!
Ingrediente:
- 2 ouă
- 200 ml băutură vegetală de migdale (poate fi înlocuită cu laptele de vacă)
- 40 g făină de migdale
- 60 g făină de ovăz
- 100 g făină integrală
- 1 linguriță praf de copt
- scorțișoară după gust
- un praf de ghimbir pudră (opțional)
Mod de preparare:
Am bătut cele două ouă peste care am adăugat laptele și restul ingredientelor amestecate anterior într-un bol.
Am lăsat compoziția 5 minute deoparte, timp în care am preîncălzit o tigaie.
Am uns tigaia cu puțin ulei, apoi cu un mini polonic sau lingură pentru înghețată, am adăugat compoziție în tigaie. Într-o tigaie clasică de clătite au încăput 3 pancakes.
Am păstrat o temperatură mică spre medie, apoi după ce au apărut primele bulela suprafață, le-am întors pe partea cealaltă.
Au ieșit super pufoase și gustoase, iar dacă ar fi să le analizăm după spusele Alexiei. Nu am mai făcut de ceva timp niște pancakes așa de bune. Iată că folosirea cântarului și-a spus cuvântul. Am măsurat exact toate ingredientele. Recunosc că de cele mai multe ori fac compoziția de pancakes sau waffles la ochi, nu și atunci când urmează să scriu pe blog.
Pentru topping am ales fructe proaspete și peanut butter. Alexia le preferă în această variantă, în timp ce Domnul B le-a savurat cu peanut butter și dulceață.
Despre mine nu pot spune nimic pentru că nu am mâncat (încă mai țin post), dar i-am crezut pe cuvânt.
Sper să iasă delicioase și să vă bucurați de un minunat răsfăț.
Cu drag,
D
Zo
Se poate renunța la faina integrala pt cei care au diabet?
danielaniculi
Sigur. Puteti suplimenta tot cu faina de ovaz sau migdale