
CEA MAI RAPIDĂ TARTĂ CU OUĂ ȘI LEGUME
Vă plac tartele, dar nu vă place primul pas, adică pregătirea aluatului? Eu de exemplu din acest motiv fac tarte foarte rar, extrem de rar mai bine zis, dar am găsit alternative mai rapide. Însă astăzi am pornit de la câteva resturi de legume și am obținut o delicioasă combinație de ouă cu legume și un mix de brânzeturi, extrem de delicioasă și super sățioasă.
Folosirea lipiei în locul unei cruste din aluat, este o alternativă practică și rapidă, ba chiar și mai slab calorică. Desigur că nu poate înlocui textura aceea sfărâmicioasă și gustoasă datorită untului, dar vă asigur că textura este tare bună.
Rețeta aceasta este soluția ideală pentru a salva resturile de legume și brânzeturi, obținând astfel un mic dejun nutritiv, dar și un prânz delicios ce poate fi pus în caserolă împreună cu un mix de frunze verzi sau alte crudități.
Zic să ne și apucăm de treabă.
Ingrediente:
- lipie (integrală sau normală)
- 4 ouă
- 1/2 dovlecel
- 3 ciuperci
- 5 roșii cherry
- 5-6 bile mozzarella
- cheddar dat pe răzătoare sau cașcaval
Mod de preparare:
Într-o formă pentru cuptor am așezat o lipie, iar peste lipie am spart cele 4 ouă pe care le-am amestecat cu furculița.
Ciupercile le-am feliat, dovlecelul l-am tăiat pe jumătate, apoi în cuburi de mărime medie, iar roșiile le-am tăiat pe jumătate. Am completat cu câteva bile de mozzarella și am finalizat cu un mix de cheddar dat pe răzătoare.
Am introdus tava în cuptorul încins la 185 de grade pentru 25 de minute, iar rezultatul a fost un adevărat deliciu.
Este una dintre acele combinații perfecte pentru a avea o masă bogată în proteine și legume. Este un preparat nu doar foarte gustos, ci și extrem de nutritiv.
AICI aveți și rețeta video, sper să vă inspire și să o salvați.
Cu drag,
D



Lasă un răspuns